Politică

O prietenie pe care politica nu o poate distruge. Deși a fost suspendat din PNL, Șulea îl susține pe Tișe la Consiliul Județean

Cu toate că nu mai face parte din Partidul Național Liberal, Horia Șulea a dezvăluit că pentru consiliul județean, îl va susține în continuare pe „prietenul” său, Alin Tișe.

Foto: In Turda Foto: In Turda

 

 


Invitat într-o emisiune online, primarul comunei Florești, Horia Șulea, a declarat că, la consiliul județean îl va susține pe Alin Tișe, fostul său coleg de partid, cu toate că edilul a fost suspendat din partid. El va candida însă pentru un nou mandat de primar cu susținerea a două partide.

 


„Astăzi, sunt două partide care mă susțin pentru funcția de primar al comunei Florești, Partidul Republican și Partidul Ecologist România. Voi avea discuții cu încă doua partide. (...) La Consiliul Județean îl susțin, clar, pe prietenul meu, Alin Tișe”, a declarat Horia Șulea, într-o emisiune online.

Tișe: „Nu o să ascund niciodată relația de prietenie pe care o am cu primarul Șulea”

Întrebat despre situația din Florești și despre declarația făcută de primar, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a recunoscut că de Horia Șulea îl leagă o relație de prietenie, care nu poate fi ruptă de rivalitatea politică.


„Nu o să ascund niciodată relația de prietenie pe care o am cu primarul Șulea, am fost colegi de partid atâția ani. Această relație interpersonală nu poți să o ștergi într-o noapte pentru simplul fapt că la un moment dat, o persoană nu poate să candideze din cauza unei prevederi statutare. Îi mulțumesc domnului Șulea pentu faptul că el, în calitate de candidat independent, din câte înțeleg, susține la consiliul județean o anumită persoană, respectiv pe mine. Este corect, nu încalcă nicio lege. Poate fi candidat independent care la consiliul județean își exprimă o opțiune, în virtutea relației foarte corecte interinstituționale, dar și interpersonale pe care am avut-o cu el.

În plan politic, noi avem un candidat din partea PNL-ului și eu, în calitate de membru PNL, sunt parte a acestei echipe. Oamenii din florești vor decide cum consideră, pe cine îl consideră cel mai bun administrator, dar din punct de vedere interuman am o anumită relație și o recunosc. Cu Horia Șulea am colaborat foarte bine pe toate proiectele”, a declarat Alin Tișe, la un post local de radio.


Primarul Floreștiului, exclus din partid după o condamnare cu suspendare

Amintim că primarul Floreștiului a fost suspendat, în ședința din ianuarie 2020 a Biroului Politic Județean al PNL Cluj, din toate funcțiile pe care le deținea în partid - cea de președinte al organizației PNL Florești și cea de vicepreședinte PNL la nivel județean.

Decizia a venit după ce Horia Șulea a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu, pentru efectuarea unor plăți nelegale a serviciilor de curățenie stradală și deszăpezire din comuna pe care o conduce.


Alături de Horia Șulea, în dosar sunt inculpați și fostul primar, Ioachim Vancea, dar și directorul tehnic din Primăria Florești, Florin Zanc. Șulea și Vancea sunt acuzați că au efectuat plățile fără ca să existe contracte de achiziție pentru aceste servicii, în anii 2010, 2012 și 2013. Prejudiciul este estimat la 270.000 de lei.

 

CITEȘTE ȘI

Horia Șulea RENEAGĂ PNL-ul și trece la ecologiști! Devine președintele filialei de la Cluj

 

abonare newsletter