Politică

Horia Șulea RENEAGĂ PNL-ul și trece la ecologiști! Devine președintele filialei de la Cluj

Începând de vineri, Horea Șulea, primarul comunei Florești se alătură ecologiștilor va prelua și funcția de președinte al Filialei Cluj a Partidului Ecologist Român.

Anunțul a fost făcut de primar în prezența președintelui PER, Dănuț Pop, care a anunțat că partidul pe care îl conduce pregătește noi surprize în perioada următoare și se pregătește de un rezultat bun la alegerile locale și parlamentare din acest an.

Primarul Floreștiului a fost suspendat, în ședința din Ianuarie a Biroului Politic Județean al PNL Cluj, din toate funcțiile pe care le deținea în partid - cea de președinte al organizației PNL Florești și cea de vicepreședinte PNL la nivel județean.


Decizia vine după ce Horea Șulea a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu, pentru efectuarea unor plăți nelegale a serviciilor de curățenie stradală și deszăpezire din comuna pe care o conduce.

Alături de Horia Șulea, în dosar sunt inculpați și fostul primar, Ioachim Vancea, dar și directorul tehnic din Primăria Florești, Florin Zanc. Șulea și Vancea sunt acuzați că au efectuat plățile fără ca să existe contracte de achiziție pentru aceste servicii, în anii 2010, 2012 și 2013. Prejudiciul este estimat la 270.000 de lei.

abonare newsletter