Politică

Un deputat clujean solicită liderilor PPE să-i pedepsească pe Ludovic Orban și Rareș Bogdan pentru chefurile din plină stare de alertă

Deputatul PSD de Cluj Horia Nasra a publicat o scrisoare deschisă destinată președintelui Partidului Popular European (PPE), Donald Tusk, respectiv președintelui grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, în care critică lipsa de responsabilitate a Guvernului PNL.

Un deputat clujean solicită liderilor PPE să-i pedepsească pe Ludovic Orban și Rareș Bogdan pentru chefurile din plină stare de alertă Un deputat clujean solicită liderilor PPE să-i pedepsească pe Ludovic Orban și Rareș Bogdan pentru chefurile din plină stare de alertă

Parlamentarul clujean susține că românii au respectat restricțiile, regulile impuse de autorități în starea de urgență și în starea de alertă și au înțeles situația dificilă, lupta cu un adversar invizibil și nemilos. În schimb, liderii politici „care trebuiau să fie exemple pentru români” în respectarea regulilor au demonstrat că „restricțiile sunt doar pentru cetățeni”, nu și pentru politicieni, acuză Nasra.

„Încălcarea legii și a propriilor reguli și restricții impuse cetățenilor, de către Ludovic Orban, prim-ministrul României și președintele PNL, Rareș Bogdan, eurodeputat și prim-vicepreședinte al PNL, Gheorghe Falcă, eurodeputat și vicepreședinte al PNL și Costel Alexe, lider marcant al PNL și ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor în Guvernul PNL, este inadmisibilă, o ofensă adusă milioanelor de români care au respectat legea și restricțiile impuse”, este de părere Nasra.


Nasra: „Să nu faceți rabat de la Codul de Conduită al PPE!”

„Acești lideri politici marcanți ai Partidului Național Liberal, partid membru al Partidului Popular European (PPE), pe care de altfel în prezidați, nu mai au calitatea morală de a impune și/sau propune românilor noi restricții, noi reguli. Prin comportamentul sfidător față de suferința tuturor, au devenit dezertori morali în lupta cu COVID-19”, mai spune deputatul clujean, care spune că lipsa de expertiză guvernamentală este „la fel de nocivă precum absența bunului simț”.

„În acest context, vă solicit să nu faceți rabat de la Codul de Conduită al membrilor Partidului Popular European (PPE) care în articolul II statuează principiile grupului – binele comun, exercitarea puterii exclusiv în slujba oamenilor și menținerea moralității în actul politic. Sunt convins că în spiritul valorilor comune, europene, susțineți ca liderii politici să fie exemple pentru statele lor, nu surse de încălcare a legii și a regulilor”, se mai arată în scrisoarea lui Nasra.


CITEȘTE ȘI:

Lacul Tarnița rămâne „raiul șmecherilor” și în 2020. Deputat clujean: „Autoritățile sunt paralizate de frică, prefectul doarme”
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter