Politică

Încă un primar din Cluj a fost condamnat definitiv la închisoare

Primarul din Valea Ierii a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare.

Primarul comunei Valea Ierii, Gabriel Alexandru Duma, a fost condamnat definitiv de către Curtea de Apel Cluj, într-un dosar în care a fost judecat pentru abuz în serviciu, în formă continuată. Pedeapsa primită este de 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 3 ani.

Acestuia i s-a interzis ca pedeapsă complementară dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 2 ani.


Primarul este obligat să facă și muncă în folosul comunității. ”În baza art.93 al.3 C.pen. pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei com. Valea Ierii/ Primăriei com. Iara.”, precizează instanța.

Conform acuzațiilor procurorilor, primarul din Valea Ierii împreună cu dirigintele de șantier al unei lucrări din comună (Ioan Boca), finanțată prin Ministerul Dezvoltării, ar fi întocmit documente din care reieșea că stadionul construit are și pistă, dar în realitate nu avea.


Recent, un alt primar din județul Cluj și-a pierdut mandatul, prin ordinul Prefectului, după ce a fost condamnat definitiv de instanță. După motivare, și primarul din Valea Ierii își va pierde mandatul.

CITEȘTE ȘI 


Un primar PSD, dat jos din funcție după ce a fost condamnat pentru abuz în serviciu

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter