Politică

Un primar PSD, dat jos din funcție după ce a fost condamnat pentru abuz în serviciu

Primarul comunei Tritenii de Jos Sașa Valer a fost destituit din funcție de către prefectul județului Cluj Mircea Abrudean ca urmarea a condamnării definitive la doia ani de închispare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

Sașa Valer a fost condamnat și demis din funcție Sașa Valer a fost condamnat și demis din funcție

Justiția a decis în luna februarie a anului trecut să îl condamne pe primarul comunei Tritenii de Jos, județul Cluj, la doi ani de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, după ce a fost găsit vinovat de abuz în serviciu.

Am semnat azi Ordinul privind constatarea încetării de drept a mandatului de primar al comunei Tritenii de Jos, a d-lui Sașa Valer, că urmare a condamnării prin hotărâre judecătorească definitivă, la o pedeapsa privativă de libertate, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei”, a declarat Mircea Abrudean.


Primarul a avut de-a lungul anilor probleme cu legea

Valer Sașa, supranumit de localnicii din Tritenii de Jos, „împăratul roșu”, pentru modul în care conduce destinele comunei, a fost condamnat de Judecătoria Turda, la o pedeapsă de doi ani de închisoare, cu suspendare, și la 60 de zile de muncă în folosul comunității. Judecătorii au mai dispus ca „împăratul roșu” să nu mai poată ocupa o funcție publică, pe durata unui an de zile.

„Conform art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal obligă pe inculpat să urmeze un curs de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Cluj ori organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 Cod penal obligă pe inculpat la 60 zile muncă în folosul comunităţii, fără plată, la Primăria Turda ori la Primăria Mihai Viteazu”, se precizează în Hotărârea 57/2019, dată în 13 februarie 2019 la Judecătoria Turda.


Primarul comunei Tritenii de Jos Sașa Valer a fost destituit din funcție de către prefectul județului Cluj.

Încă din 2010 Sașa Valer figura cu un dosar penal pentru licitații trucate.


În cazul comunei Tritenii de Jos, primarul Saşa Valer, ca şi ordonator de credite, are un dosar în cercetare la Poliţia Economică din Turda pentru modul în care a organizat o licitaţie din 2005. Aceasta viza pietruirea drumurilor din comună, iar furnizorul contractat este societatea Vel Trans, care a încasat de la administraţia locală, pentru serviciile de transport şi furnizare de materiale, peste 60.600 de euro.

La începutul anului trecut, Primarul comunei clujene Tritenii de Jos, Valer Saşa, a fost bătut de doi minori chiar în curtea şcolii, iar în cauză s-a deschis un dosar penal.


CITEȘTE ȘI:

Primarul unei comune, BĂTUT DE ELEVI în curtea școlii

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter