Politică

Relaxare cu împușcături! După izolare, urmează măcelul? Mii de animale, în vizorul armelor

Senatorul USR de Cluj Mihai Goțiu îl acuză pe ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, că vrea să dea liber la „măcel” după starea de urgență.

relaxare-cu-impuscaturi-dupa-izolare-urmeaza-macelul-sute-de-mii-de-animale-in-vizorul-armelor relaxare-cu-impuscaturi-dupa-izolare-urmeaza-macelul-sute-de-mii-de-animale-in-vizorul-armelor

Sute de capre negre și sute de mii de ciocârlii sunt scoase la „mezat și împușcat”, susține Goțiu, care spune că urmează o „relaxare cu împușcături” după izolarea de două luni. Parlamentarul clujean îl acuză pe Costel Alexe că „minte fără rețineri” că va proteja cele două specii.

„Am luat decizia de a pune sub protecție două specii emblematice pentru România, ciocârlia și capra neagră”, așa se lăuda, în data de 13 februarie, în mod public, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.


Sute de capre negre și zeci de mii de ciocârlii devin ținta vânătorilor

Cu toate acestea, a fost pus în dezbatere publică un Ordin de ministru prin care se acordă cote de vânătoare pentru 566 de capre negre și aproape 400.000 de ciocârlii, arată senatorul clujean, care îl trage de urechi pe Costel Alexe.

„Probabil, domnul ministru s-o fi gândit că, după atâta izolare de la pandemie, trebuie să se «relaxeze» și unii vânători cumva, cu niște ture de împușcat capre negre. Și s-o fi gândit și la revenirea economiei Italiei, în restaurantele căreia se consumă limbile ciocârliilor măcelărite în România”, este de părere Mihai Goțiu.


Mihai Goțiu cere protejarea prin lege a caprelor negre și a ciocârliilor

Împreună cu colegii de la USR Cornel Zainea și Allen Coliban, senatorul de Cluj i-a transmis, oficial, ministrului Alexe să elimine din proiectul de ordin cotele pentru vânarea ciocârliilor și a caprelor negre.

Goțiu speră ca propunerile legislative inițiate anul trecut, pentru includerea celor două specii pe lista celor protejate prin lege, vor fi deblocate la Camera Deputaților, acolo unde sub presiunea lobby-ului unor vânători, au fost stopate.


„Sunt absolut convins că ne putem relaxa după starea de urgență și fără să măcelărim ciocârlii și capre negre și că redresarea economiei nu se bazează pe ciubucurile pe care le încasează unii dintre administratorii fondurilor de vânătoare de pe urma uciderii celor două specii”, este de părere Goțiu.

CITEȘTE ȘI:


Senator clujean, în lupta pentru salvarea ciocârliilor și caprelor negre. Ministerul Mediului, explicații penibile pentru uciderea lor

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter