Politică

PLUS Cluj și-a tras o conducere „tehnocrată”. Cine este noul președinte după îndepărtarea Simonei Cristea?

Consiliul Național al Partidului PLUS, condus de Dacian Cioloș, a validat, joi, noua conducere a formațiunii politice din județul Cluj.

plus-cluj-si-a-tras-o-conducere-tehnocrata-cine-este-noul-presedinte-dupa-indepartarea-simonei-cristea, sursă foto: Facebook Mircea Dănuț Popescu plus-cluj-si-a-tras-o-conducere-tehnocrata-cine-este-noul-presedinte-dupa-indepartarea-simonei-cristea, sursă foto: Facebook Mircea Dănuț Popescu

O moțiune de neîncredere împotriva președintelui Simona Cristea și Biroului județean a fost votată săptămâna trecută, la Cluj-Napoca, de către membrii PLUS, care au optat pentru schimbarea conducerii locale. Printre altele, aceasta a fost acuzată că nu a reușit să dezvolte filiala județeteană care se zbate în anonimat și că nu există o strategie de expunere media a PLUS Cluj, a conducerii sau a candidaților PLUS Cluj.

Un antreprenor în domeniul serviciilor financiare, noul lider PLUS Cluj

Noul președinte interimar al Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS) Cluj, până la organizarea Convenției Județene, este Mircea Dănuț Popescu (49 de ani), antreprenor în domeniul serviciilor financiare, soluțiilor de îmbunătățire a performanței și tehnologiilor digitale.


„Am acceptat provocarea acestui interimat pentru că sunt convins că PLUS are membri de valoare care doresc să participe activ la elaborarea și implementarea de politici publice moderne, centrate pe cetățeni. Îmi propun ca, împreună cu ceilalți colegi, să creăm cadrul și mecanismele adecvate pentru a descătușa acest imens potențial uman. În afară de organizarea alegerilor pentru noul Birou al Filialei Județene, vom încerca să creștem încrederea membrilor și a cetățenilor în partid prin acțiuni concrete de promovare a programelor și politicilor PLUS”, a declarat Mircea Popescu.

PLUS Cluj are o conducere „tehnocrată”, spune coordonatorul Nord-Vest PLUS

Pe durata unei luni, cât va dura perioada de interimat, Mircea Popescu va fi ajutat de un birou format din Alexandrina Nan (fost judecător) – secretar general, Camelia Sălcudean (specialist control operational&audit), Daniel Tomoiagă (specialist online marketing) – comunicare, Dan Dehenes (director regional logistică retail) – fundraising, Cristian Farcaș (fondator ONG) campanii/celula de criză COVID, Mădălina Naghiu (specialist HR) – recrutare, Iulia Gîvan –project manager, Sebastian Baciu (antreprenor) – politici publice.


„PLUS consideră că România va putea fi schimbată doar atunci când vom avea cetățeni activi, iar această ideologie o practicăm și în interiorul partidului. Împreună cu colegii mei coordonatori regionali Nord-Vest, am numit o conducere interimară «tehnocrată», formată din membri competenți, cu probitate profesională, care ne vor reprezenta în Cluj până la alegerea unei noi conduceri”, a explicat Adina Bufnea, coordonator Nord-Vest PLUS.

abonare newsletter