Politică

Guvernul și CNA vor să controleze YouTube! Ce schimbări sunt plănuite pentru platformele de streaming video?

Guvernul PNL încearcă să pună platformele de streaming video, cum ar fi YouTube, „în grija” Consiliului Național al Audiovizualului (CNA).

Guvernul și CNA vor să controleze YouTube! Ce schimbări sunt plănuite pentru platformele de streaming video?

Executivul dorește să modifice legea audiovizualului astfel încât serviciile de platformă de partajare a materialelor video – YouTube sau DailyMotion, de exemplu – să intre sub supravegherea CNA.

Potrivit planului, platformele de streaming video vor avea nevoie de autorizare de funcționare de la CNA, iar instituția ar putea decide îndepărtarea anumitor conținuturi de pe aceste platforme sau restricționarea accesului la acestea, potrivit profit.ro.


CNA va putea solicita furnizorilor de streaming video să scoată materialele postate

Proiectul de lege elaborat dorește transpunerea în legislația națională a Directivei UE nr. 1808/2018 cu privire la serviciile media audiovizuale. Printre altele, furnizorii de servicii de streaming video vor avea obligația să ia măsuri pentru protecția minorilor sau atenționarea publicului larg privind materialele care conțin incitări la ură și violență.

În baza legii propuse, CNA ar putea solicita furnizorilor de streaming video să îndepărteze sau restricționeze conținutul, dar decizia trebuie să fie suficient de precisă și argumentată în mod corespunzător, astfel încât să permită furnizorului să ia o decizie în ceea ce privește acțiunile care trebuie întreprinse pentru a da curs notificării primite.

abonare newsletter