Politică

Alin Tișe, darnic cu primarii. Minuni în prag de alegeri?

Fondul de rezervă al Consiliului Județean se va diminua cu 125.000 de euro, bani care vor fi împărțiți între cinci primari PSD și PNL.

Consiliul Județean va aloca 590.000 lei pentru acoperirea cheltuielilor de reparații și alimentare cu apă a nu mai puțin de șase unități de învățământ școlar și preșcolar de pe teritoriul a cinci comune clujene.

„Fiind vorba de niște cheltuieli urgente, care nu necesită amânare, am decis să propun consilierilor județeni alocarea din fondul de rezervă a sumelor necesare îmbunătăţirii infrastructurii a mai multor școli și grădinițe şi a condiţiilor pe care acestea le oferă", spune președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.


Primăria comunei Ceanu Mare, condusă de Ana Liliana Moldovan (PSD), a solicitat Consiliului Județean acordarea unui ajutor în sumă de 200.000 de lei din fondul de rezervă al bugetului judeţului pentru reparații acoperiș la Școala Gimnazială Bolduț și Școala Gimnazială Boian, școli care sunt frecventate de 30 elevi, respectiv 88 elevi. Primăria spune că în aceste clădiri se infiltrează apă, pereții și tavanele prezintă deteriorări și tencuieli desprinse, afectând sănătatea elevilor și a cadrelor didactice. Forul județean a propus acordarea sumei de 120.000 de lei, bani care vor fi folosiți pentru reparația acoperișurilor.

Primăria comunei Așchileu a solicitat un sprijin financiar în sumă de 55.000 lei, respectiv 15.000 lei de la Consiliul Județean, pentru asigurarea populației cu apă potabilă în comuna Așchileu, sat Așchileu Mare și branșarea  sălii de grădiniță amenajată în cadrul școlii gimnaziale la rețeaua publică a satului.


“În satul Așchileu Mare există rețea publică numai cu cișmele stradale și în grădiniță nu se pot respecta normele igienico-sanitare, fiind un real pericol pentru sănătatea copiilor și cadrelor didactice”, spune primarul din Așchileu, Ana Cighir (PSD).

100.000 lei sunt propuși a fi alocați și Primăriei comunei Măguri-Răcătău pentru alimentarea cu apă a școlii gimnaziale din satul Muntele Rece. “În prezent, această școală este alimentată din surse neconvenționale, improprii consumului din punctul de vedere al calității apei, spune primarul Petru Prigoană (PNL). Primăria Măguri-Răcătău a cerut de la Consiliul Județean 200.000 de lei.


Şi Primăria comunei Ciurila a solicitat la mijlocul lunii octombrie sprijin financiar în vederea finalizării lucrărilor de construire a școlii din satul Filea de Jos în valoare totală de 240.000 de lei. Primăria, condusă de PNL-istul Cristinel Popa Teodor, va primi doar 150.000 de lei pentru acest obiectiv.

Nu în ultimul rând, o sumă de 150.000 lei va fi propusă plenului reunit al Consiliului Județean Cluj pentru a fi adoptată în vederea finalizării, până la finele anului în curs, a lucrărilor de construire a grădiniței din localitatea Aghireșu, obiectiv de învățământ preșcolar care școlarizează în acest moment un număr de aproximativ 40 de copii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter