Politică

Liderul Opoziției britanice, în tribune la CFR Cluj-Celtic. Ce face J. Corbyn în Transilvania?

Președintele Partidului Laburist (centru-stânga) din Marea Britanie, Jeremy Corbyn se află preț de o săptămâna în concediu în Transilvania.

Liderul Opoziției britanice, în tribune la CFR Cluj-Celtic. Ce caută Corbyn în Transilvania? Liderul Opoziției britanice, în tribune la CFR Cluj-Celtic. Ce caută Corbyn în Transilvania?

Liderul opoziției din Marea Britanie, mare fan Arsenal Londra, a asistat, miercuri seară, la confruntarea dintre CFR Cluj și Celtic Glasgow, scor 1-1, după care a plecat într-un un tur al regiunii, cu o mașină închiriată. Brașov, Sibiu, Țara Hațegului, Secuimea, dar și Salina Turda se află printre destinațiile politicianului, potrivit transilvaniareporter.ro.

Vizita lui Corbyn în Transilvania a devenit publică după ce politicianul a anunțat pe Twitter că a fost „deturnat” de un grup de suporteri ai lui Celtic la meci. Corbyn se afla la bordul unei curse aeriene Londra – Cluj-Napoca, când a fost invitat de fanii formației scoțiene să asiste la meciul de pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”.


„Azi (n.red. miercuri), în avion spre România m-am întâlnit cu niște fani Celtic, care m-au invitat la meciul echipei lor cu CFR Cluj. Așa că am mers. Odsonne Edouard (n.red. fotbalist la Celtic) a impresionat, la fel și disciplina și determinarea lui Celtic. Un meci grozav, Celtic a înscris un gol vital pentru retur, în deplasare”, a scris, pe Twitter, Jeremy Corbyn.

Biletele la meciul din Gruia le-a primit, prin gard, de la istoricul Cosmin Rusu, care asigură ghidajul pentru delegațiile oficiale pe care le primește CFR Cluj. A doua zi, Rusu s-a reîntâlnit cu politicianul britanic, pe care l-a însoțit la o librărie de unde Corbyn și-a luat un atlas de hărți rutiere și un ghid de buzunar al României, în limba engleză. Din păcate, istoricul nu a apucat să îi facă lui Corbyn un ghidaj și prin Cluj-Napoca, după o scurtă plimbare pe Bulevardul Eroilor politicianul luând calea Transilvaniei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter