Sport

1-1 pentru Celtic! Deși mai bună în Gruia, CFR este forțată să-și dea viața în Scoția

CFR Cluj și Celtic Glasgow au terminat la egalitate, 1-1, în primul act al turului 3 preliminar al Ligii Campionilor. Deși au fost curajoși în Gruia, elevii lui Dan Petrescu sunt nevoiți să marcheze în poarta „celților” pe Celtic Park pentru a spera la calificarea în play-off-ul celei mai tari competiții inter-cluburi din lume.

1-1 pentru Celtic! Deși mai bună în Gruia, CFR este forțată să-și dea viața în Scoția 1-1 pentru Celtic! Deși mai bună în Gruia, CFR este forțată să-și dea viața în Scoția

Încălziți după disputele cu Astana și Maccabi Tel Aviv, fanii campioanei au avut parte, în sfârșit, după o lungă așteptare, de un nume cu adevărat uriaș în fotbalul european. Mai fair-play decât conducerea „feroviarilor”, care a decis să-i „jupuie” pe fanii scoțieni cu prețurile umflate ale biletelor, „frânarii” i-au întâmpinat cu ospitalitatea ardelenească pe cei din Scoția, grupuri mici de clujeni și scoțieni fiind zăriți fraternizând pe stradă înaintea confruntării din Gruia, transformat într-un energic mușuroi uman, ca în vremurile bune. „Fierbe întregul oraș, toată peluza răsună / Gradenele tremură, frânarii sunt împreună!”, a fost, de altfel, bannerul afișat de Peluza Vișinie.

Pe teren, elevii lui Dan Petrescu, inspirați de fanii înflăcărați, încep curajos confruntarea cu „celții”, sus, luându-i prin surprindere pe scoțienii care bifează, totuși, prima ocazie a partidei. Odsonne Edouard pătrunde printre „feroviari”, însă șutul său pe centrul porții este reținut în doi timpi de Arlauskis (`5). Peste nici măcar un minut, Brown respinge in extremis o minge din fața lui Djokovic și, imediat după, Burcă trimite cu capul puțin peste „transversală”, după un corner bătut bine de Bordeianu (`6). Ofensivi, cu poftă de atac, gazdele pot chiar să deschidă scorul, însă Omrani, găsit excelent de Cipri Deac, trage slab pe lângă stâlpul din stânga porții apărate de Bain (`24).


Are să o facă însă Mario Rondon care, după ce a spart gheața în tricoul „feroviarilor” în returul cu Maccabi, izbutește să marcheze primul gol și în Gruia! Contraatac-fulger al clujenilor, Deac scapă în partea dreaptă, îl lansează ca la carte pe venezuelean, iar Rondon îl învinge cu sânge rece pe Bain (`28). Din nefericire pentru gazde, tribunele transformate într-un vulcan uman nu se bucură prea mult de avantajul meritat al favoriților. James Forrest pătrunde în centru, șutează cu stângul la firul ierbii, iar mingea se scurge în poartă, cu noroc, deviată și de bară (`37). Ușor demoralizați de golul primit, „feroviarii” scad turația, iar cele două formații intră la egalitate la cabine, 1-1.

Brigada sârbă, inamic public în Gruia

Puțin mai prudenți în debutul părții secunde, „feroviarii” au șansa să reintre din nou în avantaj, însă Omrani, trezit cu mingea în fața porții, nu reușește să o introducă în poartă (`51). După câteva decizii discutabile și în prima repriză, brigada de arbitri sârbi devine principala țintă a clujenilor, mai ales după ce Dan Petrescu primește un avertisment pentru proteste vehemente (`59). Atmosfera incendiară se transformă, treptat, într-una ostilă pentru Srdjan Jovanovic și compania, în timp ce vișinii încearcă să forțeze golul secund.


Încinse într-o luptă la centrul terenului, cele două formații se anulează reciproc, scoțienii încercând desprinderea prin autorul golului egalizator, iar CFR prin nou-intratul Țucudean care, la prima atingere de balon, trimite puțin pe lângă poartă o minge deviată de fundașii adverși (`78). Același Țucudean încearcă o foarfecă spectaculoasă la o deviere eronată a lui Scott Bain, însă arădeanul nu are noroc, iar mingea trece peste poartă (`86).

Fără alte ocazii clare de gol, CFR Cluj și Celtic termină la egalitate, 1-1, o partidă în care deși au fost mai buni, campionii nu au reușit să scape fără gol primit pe teren propriu. Nu este însă nimic pierdut pentru „feroviari”, iar calificarea se joacă marțea viitoare, la Glasgow, pe Celtic Park!


CFR 1907 Cluj 1-1 Celtic Glasgow (1-1)

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu, Cluj-Napoca
Spectatori: 14.000
Marcatori: Rondon 28 / Forrest 37
Cartonașe galbene: Bordeianu 25, Aurelio 34, Susic 64 + Dan Petrescu 59 / Bolingoli 30, Morgan 42, Bitton 90+1
Arbitri: Srdjan Jovanovic - Uros Stojkovic, Milan Mihajlovic - Novak Simovic (toți din Serbia)
Observatori: Francesco Bianchi (Elveția), Matthew Paris (Malta)

CFR 1907 Cluj (4-4-2)
G. Arlauskis - M. Camora (cpt.), A. Burcă, P. Vinicius, M. Susic - D. Djokovic, M. Bordeianu, L. Aurelio, C. Deac - B. Omrani (A. Păun 66), M. Rondon (G. Țucudean 75) / Antrenor: Dan Petrescu


Celtic Glasgow (4-3-1-2)
S. Bain - B. Bolingoli, J. Simunovic (C. Jullien 74), H. Elhamed (N. Bitton 87), K. Ajer - C. McGregor, S. Brown (cpt.), J. Forrest - R. Christle - L. Morgan (O. Ntcham 66), O. Edouard / Antrenor: Neil Lennon

Ultimele Stiri
abonare newsletter