Politică

Rămâne Dragnea fără sprijin politic? Nasra: Pentru PSD Cluj, opoziție înseamnă Emil Boc

Viceprim-ministrul Paul Stănescu şi peste 20 de lideri judeţeni social-democraţi au discutat despre o posibilă acţiune de retragere a sprijinului politic pentru preşedintele PSD, Liviu Dragnea, au declarat joi, surse participante la discuţii.

”Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale şi preşedinte al PSD Olt, a discutat, împreună cu alţi preşedinţi de organizaţii judeţene social-democrate, despre posibilitatea iniţierii unui demers de retragere a sprijinului politic pentru preşedintele formaţiunii, Liviu Dragnea”, au declarat miercuri, surse din PSD.

Printre liderii judeţeni participanţi la discuţii se numără şi preşedintele interimar PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, potrivit surselor citate.


”În total, ideea unei solicitări de demisie a şefului PSD a fost discutată de peste 20 de preşedinţi de organizaţii judeţene ale partidului”, au mai arătat sursele citate.

Susţinerea premierului Viorica Dăncilă în fruntea Guvernului nu se află pe agenda liderilor organizaţiilor judeţene PSD care au discutat despre o retragere a lui Dragnea, au precizat sursele citate.


Conducerea lărgită a PSD este aşteptată să se reunească, cel mai târziu la începutul lunii viitoare, pentru evaluarea activităţii miniştrilor.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, pe 8 septembrie, că premierul Viorica Dăncilă. veni cu o prezentare a activităţii miniştrilor, iar în cadrul PSD va exista o discuţie pe fiecare ministru în parte, precizând că până la finalul lunii sau început de octombrie lucrurile „trebuie să se încheie cu o remaniere”.


Ultima filială care ar fi întors armele, potrivit unor surse, este PSD Cluj, organizație condusă interimar de Horia Nasra.

Decizia ar fi fost luată în ședința de marți, după un schimb de replici acide pe care l-ar fi avut, în ședința grupului parlamentar PSD, „deputatul mitralieră”, Cătălin Rădulescu, ex-premierul Mihai Tudose și ex-vicepremierul Marcel Ciolacu.


Discuțiile ar fi început după ce Cătălin Rădulescu ar fi propus sancționarea Gabrielei Firea pentru criticile aduse lui Liviu Dragnea. Propunerea a fost respinsă de Tudose și Ciolacu.

Președintele interimar al PSD Cluj, Horia Nasra, admite discuția cu deputatul Cătălin Rădulescu, dar susține, pe contul său de Facebook, că „nu a fost o ceartă” și că filiala nu ar fi luat vreo decizie politică „în aceste zile”.


“PSD Cluj nu a luat nicio decizie politică în aceste zile. Pentru PSD Cluj opoziție și altă tabără înseamnă Emil Boc și Alin Tișe, nu în interiorul PSD”, susține Nasra.

PSD Cluj face parte din lista celor 11 filiale pentru care, la propunerea lui Liviu Dragnea, Comitetul Executiv de la Neptun a decis organizarea de alegeri pentru funcția de președinte al organizației.

Ultimele Stiri
abonare newsletter