Politică

Ioan Rus demisionează din PSD și i se alătură lui Ponta

Liderul de odinioară al Grupului de la Cluj – l-am numit pe social-democratul Ioan Rus, ex-vicepremier în Guvernul Năstase și fost ministru al Transporturilor în Cabinetul Ponta – se va alătura oficial, peste doar câteva săptămâni, Pro România, grupare coordonată de Victor Ponta, care a înregimentat, recent, și alți vechi PSD-iști aflați în conflict deschis cu Liviu Dragnea.

Rus nu a acceptat încă o funcție în conducerea noii formațiuni, dar, la momentul stabilit împreună cu Victor Ponta și Daniel Constantin, va ieși la rampă și va anunța public despărțirea de partidul celor trei trandafiri, scrie psnews.ro.

Prin activarea lui Ioan Rus, Ponta încercă să resusciteze vechiul Grup de la Cluj și să stârnească rebeliuni împotriva lui Dragnea în filialele transilvănene, mult mai slabe decât organizațiile din restul țării. Mișcarea trebuie înțeleasă în perspectiva alegerilor europarlamentare din mai 2019, când Pro România va trece prin prima probă a adevărului. În această ordine de idei, Ioan Rus și apropiații săi vor asigura dezvoltarea unei organizații clujene și vor demara numeroase negocieri de culise cu social-democrații ardeleni (și nu numai) nemulțumiți de modul în care Liviu Dragnea găsește de cuviință să conducă PSD. Pentru neinițiați, precizăm că Dragnea o suspectează și pe Corina Crețu – actualmente comisar european pentru politică regională – că se află în tandrețuri politice cu Rus-Ponta. Inițial, Ioan Rus plănuia să-și anunțe zilele acestea plecarea din PSD, însă planurile i-au fost date peste cap de niște probleme de sănătate, dar și de faptul că a stabilit, împreună cu Victor Ponta, să aștepte un moment prielnic. 


Dovadă că se pregătește pentru o astfel de mișcare, vă amintim că, în urmă cu o săptămână, Ioan Rus a avut numai cuvinte de laudă pentru proiectul Pro România. ”Eu personal, deşi am spus că nu mă interesează, nu pot să las să meargă aşa, toţi avem copii, trebuie să facem ceva. Faţă de situaţia şi condiţiile care sunt acum, cred că rolul social-democraţiei româneşti în forma asta se va diminua drastic în perioada următoare, dar poporul român are nevoie de social-democraţie adevărată ca de aer, că aşa e formaţia noastră. Soluţia pe care o propun Victor Ponta, Daniel Constantin şi Sorin Câmpeanu cred că este o soluţie bună şi eu îi voi sprijini pe ei. Pentru că Pro România nu înseamnă împotriva cuiva, ci doar pentru. Eu nu sunt fondator acolo, dar am anunţat acum că îi voi sprijini pe ei”, a declarat Ioan Rus.

Etichete: psd demisie ioan rus
abonare newsletter