Politică

Seară de ceai și scurtmetraje anticorupție, la Cluj

O inedită dezbatere pe tema corupţiei va avea loc marţi, 27 martie, de la ora 17. 30 la Biblioteca Centrală Universitară "Lucian Blaga din Cluj-Napoca.

Participanţii vor putea urmări scurtmetrajele anticorupție premiate la concursul “Once Upon a Time in Romania” și vor discuta aplicat despre soluțiile pe care fiecare le are la îndemână pentru a avea o comunitate onestă și reprezentanți publici integri.

Vor participa judecătorul Cristi Danilet (VeDem Just - Voci pentru Democraţie şi Justiţie), Ligia Roxana (Umbrela Anticorupție Cluj), Lavinia Marica (Inițiativa România), Elena Simion (Inițiativa România) și Mihai Polițeanu (Inițiativa România), se arată pe pagina de facebook Umbrela Anticoruptie Cluj.

Întâlnirea are loc în contextul discuţiilor privind legile justiţiei.


Amendamentele la Legile Justiţiei, adoptate marţi într-un ritm de maraton de Cameră Deputaţilor, pot fi depuse în Senat până joi, la ora 15:00, urmând ca lunea viitoare să se dea raport la aceste proiecte de către comisia specială şi cel mai posibil să intre imediat pe ordinea de zi a plenului.
Printre cele mai importante modificări se află eliminarea preşedintelui României din numirea conducerii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

abonare newsletter