Politică

Pregătiri de război în PSD: CONGRES EXTRAORDINAR, schimbări la Guvern. Candidatul la prezidenţiale.

Președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a declarat, joi, că un Congres extraordinar ar face bine partidului ținând cont că anul 2018 este an pre-electoral.

Potrivit lui Bădălău, Comitetul Executiv Național al PSD, care urmează să se reunească în curând, va decide dacă e nevoie de un congres, scrie evz.ro.

Numărul 2 din PSD a mai spus că Guvernul ar putea fi restructurat astfel încât Executivul să fie „mai suplu": 16-17 ministere, față de 24, câte sunt în prezent.


La finalul anului trecut, Dragnea s-a exprimat și el pentru o analiză despre forma Guvernului și posibilitatea de restructurare a acestuia. Tudose, în schimb, a evitat subiectul.

„Cred că un Congres ar face bine sănătăţii partidului, în care să relansăm ideile noastre politice, să relansăm viaţa politică, mai ales că 2018 este an preelectoral, ştim că în 2019 vom avea două rânduri de alegeri. În Congresul partidului, conform Statutului, nu putem alege decât vicepreşedinţii, organele de conducere. Dar nu cred că e cazul acum să facem Congres de alegeri”, a zis Bădălău.


„Nu cred că este momentul să se întâmple acest lucru, să se comaseze ministere. Cred că Guvernul funcţionează foarte bine. Nu cred că trebuie făcute comasări sau alt gen de lucruri făcute în Guvern. Eu cred că Guvernul - în calitate de membru al Guvernului, confirm că Guvernul la această oră funcţionează foarte bine (...) în structura actuală”, a spus el. În ceea ce privește un Congres extraordinar, Stănescu spune: „Deocamdată eu spun că nu este cazul. Pentru că nu sunt motive”

Candidatul la prezidențiale


Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat joi că partidul trebuie să stabilească în această primăvară și candidatul la alegerile prezidențiale din 2019 pentru că toți membrii PSD din țară așteaptă să vadă „cine se va lupta cu Iohannis".

Ultimele Stiri
abonare newsletter