Politică

Sondaj: Emmanuel Macron va câştiga detaşat scrutinul prezidenţial din Franţa

Emmanuel Macron, candidatul organizaţiei civice În Mişcare! (social-liberală), ar urma să câştige scrutinul prezidenţial din Franţa cu 59%, potrivit celui mai recent sondaj de opinie, difuzat miercuri, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

Sondaj: Emmanuel Macron va câştiga detaşat scrutinul prezidenţial din Franţa

Potrivit sondajului efectuat de Institutul Ipsos, Emmanuel Macron este creditat cu 59% din intenţiile de vot, în timp ce Marine Le Pen, candidatul formaţiunii populiste de extremă-dreapta Frontul Naţional, ar urma să primească 41% din voturi.

Sondajul a fost efecuat în perioada 30 aprilie - 1 mai, prin Internet, pe un eşantion reprezentativ de 13.742 de persoane.


Emmanuel Macron, candidatul organizaţiei civice În Mişcare! (En marche!, liberal-socială), a câştigat primul tur al alegerilor din Franţa. El a făcut un apel la patrioţi să-l susţină în cel de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial unde se va confrunta cu Marine Le Pen, autoproclamată "candidata poporului".

"Vreau să fiu preşedintele patrioţilor împotriva ameninţări reprezentate de naţionalişti", a declarat Macron în seara alegerilor.

Etichete: emmanuel macron
Ultimele Stiri
abonare newsletter