Politică

Partidele fură startul campaniei electorale - FOTO

Deşi nu s-a intrat în campanie electorală, la Cluj au apărut primele bannere şi afişe de precampanie ale partidelor.

Partidele fură startul campaniei: PSD şi PER au amplasat două bannere inscripţionate cu sigla PSD şi cu mesajul „Îndrăzneşte să crezi în România”, respectiv cu sigla PER şi cu mesajul „Români adevăraţi, protejăm România”. Biroul Electoral Judeţean nu poate însă aplica sancţiuni pe perioada de precampanie, ci doar în perioada campaniei electorale.

Preşedintele BEJ Cluj, Monica Trofin explică faptul că doar autorităţile locale au competenţa să dispună măsuri, adică să decidă dacă acestea trebuie date jos sau nu.


“Pentru birourile electorale contează doar campania electorală şi în acea perioadă sunt abilitate să dispună măsuri. În afara campaniei electorale nu avem nicio competenţă, competenţa rămâne la latitudinea autorităţilor locale. Au mai fost situaţii şi până acum,. La fiecare tur de alegeri, fură startul campaniei”, a declarat Monica Trofin.  

Vă reamintim, săptămâna trcută, UDMR a amplasat în Cluj-Napoca un panou de precampanie cu textul ”Salvăm Clujul de Bucureşti, taxele noastre să îmbogăţească Ardealul, nu Capitala”, dar şi unul similar la Oradea, liderii Uniunii susţinând că este vorba despre un text care promovează descentralizarea.


Preşedintele executiv al UDMR, Kovacs Peter, declara, duminică, că mesajul transmis este unul care pledează pentru ca majoritatea taxelor încasate din teritoriu să rămână pe plan local, nu să meargă la Bucureşti.

Ulterior, afişul pre-electoral al UDMR a fost dat jos de către agenţii Poliţiei Locale a municipiului Cluj-Napoca, pe motiv că panoul publicitar pe care acesta era montat nu are autorizaţie de amplasare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter