Politică

Steluța Cătăniciu candidează pentru un nou mandat deși există o interdicție a ANI

Deputatul ALDE Steluţa Cătăniciu, copreşedinte ALDE Cluj, a declarat, miercuri, că va candida pentru un nou mandat parlamentar la alegerile din 11 decembrie, deşi există o interdicţie a ANI de a ocupa o funcţie publică.

”Voi candida pentru un nou mandat la alegerile din 11 decembrie şi ocup primul loc pe lista ALDE pentru Camera Deputaţilor, în urma deciziei conducerii centrale, în ciuda interdicţiei pe care o am din partea ANI pentru un aşa-zis conflict de interese, existent din 2009, când eram membru în Consiliul Local Cluj-Napoca. Procesul cu ANI reprezintă pentru mine o dramă, este o mare mizerie. În opinia mea, interdicţia nu există, este o sancţiune care se aplică în anumite condiţii, este un conflict de interese administrativ, nu penal, fiind vorba de o abatere disciplinară. Fapta nu se referă la activitatea mea de deputat, ci la mandatul de consilier local pe care l-am avut în 2009, în urmă cu 7 ani”, a explicat Steluţa Cătăniciu, potrivti Agerpres.

Ea a mai spus că, pe 24 octombrie 2016, Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a decis, într-un raport final, că nu i se poate aplica o sancţiune pentru o abatere săvârşită în altă calitate decât cea de deputat şi că, astfel, nu există nicio interdicţie de a ocupa o funcţie.

”Am sesizat AEP şi mi s-a transmis că nu figurez cu interdicţii de a alege sau de a fi ales în fişierele de date din registrele Direcţiei de Evidenţă a Persoanei. De asemenea, am notificat ANI să radieze acea interdicţie”, a menţionat Steluţa Cătăniciu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter