Politică

Tişe, mai darnic decât Seplecan

Nu de puţine ori Boc declara că îşi doreşte o administrare comună a Cluj Arena (în contul datoriilor pe care societatea care administrează stadionul o are către bugetul local) şi a Sălii Polivalente şi tot de atâtea ori a fost refuzat de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mihai Seplecan. Acum, speranţele lui Boc par să aibă şanse dacă colegul său de partid Alin Tişe va prelua şefia CJ Cluj.

În ultima şedinţă de Consiliul Judeţean de vineri, în actuala formulă, va fi dezbătut un proiect de hotărâre privind aprobarea situaţiilor financiare la 31 decembrie 2015 ale Cluj Arena SA.

Potrivit proiectului de hotărâre, din analiza situaţiilor financiare şi a notelor explicative prezentate rezultă că la finele anului 2015 unitatea avea înregistrate active imobilizate în valoare de 1.629.835 lei şi active circulante în valoare de 1.651.308 lei. Activele imobilizate cuprind: imobilizări necorporale în valoare de 4.540 lei şi imobilizări corporale în valoare de 1.625.295 lei.


Datoriile cresc, soluţiile întârzie

“Creanţele unităţii, în sumă de 1.604.442 lei, reprezintă creanțe din recalcularea impozitului pe profit asupra rezultatelor 2013, TVA neexigibil furnizori, debitori din chirii şi utilităţi refacturate chiriaşilor şi furnizori diverşi. Datoriile societăţii, în valoare de 15.435.744 lei, sunt datorii cu termen de plată sub un an, care reprezintă: furnizori, salarii şi contribuţii la buget aferente lunii decembrie 2015, alte impozite şi taxe, garanţii client pentru chirii şi decontări din operaţiuni în participaţiune. La încheierea exerciţiului financiar societatea înregistrează pierdere în valoare de 6.329.882 lei”, se arată în documentul citat.

Societatea care administrează stadionul are de luni bune conturile blocate pentru că nu și-a plătit taxele şi impozitele în ultimii ani, datorând Primăriei Cluj-Napoca, la finele anului 2015, 12,5 milioane de lei.


Obligațiile față de bugetele local reprezintă taxă clădiri și taxă teren aferente anilor 2011-2015 în valoare de 8.871.036 lei, precum și penalități de întârziere a acestora de 3.591.555 lei”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Contre Boc - Seplecan

Încă de pe vremea fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Mihai Seplecan, Emil Boc declara că îşi doreşte o administrare comună atât a Cluj Arena, cât şi a Sălii Polivalente, dar a fost refuzat constant, Seplecan prezentându-i de fiecare dată alte variante de lucru.


“Ne-am arătat disponibilitatea de a prelua stadionul, cu datoriile aferente şi plata impozitului, urmând ca după aceea să constituim o structură unică Sala Polivalentă - stadion", spunea anul trecut primarul Emil Boc.

Soluţiile prezentate atunci de Seplecan pentru stingerea datoriilor erau: Primăria să preia 99% din acţiuni, să administreze societatea Cluj Arena, dar stadionul să rămână în patrimoniul judeţului, intrarea în insolvenţă a firmei care administrează stadionul sau Primăria să cumpere stadionul.


Planurile lui Boc par a prinde contur dacă Alin Tişe se va întoarce la şefia judeţului cu ajutorul UDMR. Senatorul clujean a declarat recent la un post de radio că va propune împreună cu primarul Emil Boc o formulă de administrare comună a stadionului Cluj Arena şi a Sălii Polivalente.

abonare newsletter