Politică

Este OFICIAL: Emil Boc CANDIDEAZĂ la Primăria Cluj-Napoca din partea PNL

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat astăzi că va candida pentru un nou mandat din partea PNL. Anunțul a fost făcut la Poiana Brașov, la o întâlnire a aleșilor locali, nu la Cluj, primarul fiind flancat de Gheorghe Flutur și Daniel Buda.

Emil Boc Emil Boc

Din punct de vedere politic, candidatura mea este în interiorul PNL. Trebuie, în primul rând, să vedem cum rezolvăm problemele clujenilor", le-a răspuns Emil Boc jurnaliştilor care l-au întrebat dacă va candida la alegerile locale din anul 2016.

Întrebat dacă a mai vorbit recent cu Traian Băsescu, Emil Boc a răspuns că nu: „Am vorbit de câteva ori, m-a sunat cu ocazia zilei de naştere şi mai multe ocazii nu am avut să discutăm”. Emil Boc a declarat că fostul președinte nu l-a invitat în Partidul Mişcarea Populară (PMP).


Mi-am luat toate garanţiile că Emil Boc este alături de PNL, cuvântul domniei sale a fost în această direcţie şi toate declaraţiile făcute dumneavoastră astăzi şi colegilor de partid au mers în această direcţie. Şi o să avem, se pare, o situaţie mult mai limpede la Cluj”, a declarat Alina Gorghiu, care a refuzat să comenteze discuțiile purtate cu Emil Boc în privat, în cadrul întâlnirii de partid.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, participă zilele acestea la Brașov la Liga Aleşilor Locali ai PNL. Este pentru prima dată după alegerile prezidențiale când Emil Boc participă la acțiunile PNL, deși nu a plecat niciodată din partid (nici din fostul PDL și nici din noul PNL).


Speculații privind apropierea de PMP

Declarația primarului Clujului vine în urma unor intense speculații privind posibila sa înscriere în PMP, partid pe ai cărui candidați i-a susținut fățiș la alegerile prezidențiale și europarlamentare. Liderii liberali nu au lăsat netaxată atitudinea lui Emil Boc, atât Alina Gorghiu, cât și Teodor Atanasiu declarându-și neîncrederea în ceea ce privește candidatura lui din partea PNL la viitoarele alegeri locale.

În urmă cu câteva săptămâni, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat că va exista la PNL o discuţie cu privire la candidatura lui Emil Boc la Primăria Cluj-Napoca. „Şi-a depus candidatura domnul Boc. O să fie o discuţie, pentru că nu aş vrea să reînviez sensibilităţi pe care le-a avut domnul Boc, după ce şi-a anunţat candidatura sau înscrierea Traian Băsescu în PMP şi aş vrea să ştiu foarte clar, în calitate de copreşedinte al acestui partid, dacă este trup şi suflet în această formulă sau se uită cumva în spate şi poate vrea altceva, poate vrea alt proiect, poarte vrea să facă un pas lateral. Nu ştiu. Rămâne de văzut. Nu-mi este foarte clară direcţia de la Primăria Cluj-Napoca, nu ştiu dacă va fi Emil Boc. Nu mai sunt atât de sigură dacă Emil Boc va fi candidatul”, a declarat atunci Alina Gorghiu.


Emil Boc a ezitat să-și anunțe candidatura. A fost împins de partid?

Recent, Boc a declarat că în mod sigur clujenii nu vor să audă de candidaturi când sunt atâtea probleme în oraş. “Deci, vă rog să mă credeţi, în acest moment când clujenii au problemele pe care le au, eu cu Primăria am problemele pe care le avem legat de trafic, gunoaie, lucrările pe fonduri europene, de transport, cu nervii clujenilor întinşi la maxim pentru ceea ce înseamnă lucrările din oraş, cred că numai de candidaturi nu-i arde clujeanului să audă. Repet, cred că nu e cazul să discutăm de candidaturi când avem atâtea probleme pe cap”, a declarat primarul.

 


Știre în curs de actualizare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter