Politică

Se caută candidat la Primăria Cluj-Napoca

Liberalii-vechi şi noi- au început procesul de selecţie şi analiză a candidaţilor la alegerile locale de anul viitor, primul pas în acest sens fiind depunerea intenţiilor de candidatură.

Alin Tişe, Emil Boc, Mihai Seplecan Alin Tişe, Emil Boc, Mihai Seplecan

Primele intenţii de candidatură au venit din partea vechiului PNL, însă foştii pedelişti sunt, încă, indecişi. De altfel, la nivel naţional s-a decis ca 3 august să fie termenul până la care se va finaliza procesul de depunere a candidaturilor la nivelul UAT-urilor, potrivit copreşedintelui PNL Cluj Daniel Buda. De asemenea, Marius Nicoară, copreşedinte PNL Cluj spune că în cursul săptămânii viitoare va începe un proces de analiză a candidaturilor pentru primării. “Am avut joi o şedinţă comună cu cei din fostul PDL şi s-a decis ca eu să fac, săptămâna viitoare, o analiză a candidaturilor pentru primării. De asemenea, am discutat şi despre stadiul strângeriilor de semnături. Despre candidaturi definitive este prematur să discutăm”, a declarat Marius Nicoară.

Posibile variante pentru Primăria Cluj-Napoca

Astfel, pentru Primăria Cluj-Napoca, nu şi-a exprimat încă nimeni intenţia de a candida. Cum nici Emil Boc nu se grăbeşte să anunţe o candidatură pentru un nou mandat, alţi liberali ar putea ţinti fotoliul de edil al municipiului Cluj-Napoca. Două astfel de variante ar fi actualul preşedinte al CJ Cluj Mihai Seplecan şi senatorul Alin Tişe. Monitorul de Cluj scria recent că potrivit unor surse, acesta din urmă şi-ar putea lansa candidatura la Primăria Cluj-Napoca, în condiţiile în care Emil Boc va face un pas în spate. Tişe infirma atunci acest lucru, dar arunca – mai în glumă, mai în serisos- o “bombă” spunând că parcă începe să îl tenteze postul de preşedinte de Consiliu Judeţean. Deocamdată nu a făcut niciun anunţ oficial însă ştim de la alte scrutinuri că lucrurile se pot schimba oricând când vine vorba de candidaturi şi alegeri.


Pe de altă parte, nu este exclus să se repete scenariul din 2012, când Emil Boc a fost forțat să candideze pentru primărie, pentru că nimeni nu a dorit să îşi asume candidatura. La fel, la viitoarele alegeri, dacă nu "se înghesuie" nimeni este posibil să se ajungă în situaţia să fie împins să candideze tot el. 

Seplecan are mai multe variante

Mihai Seplecan este un alt posibil candidat la Primăria Cluj-Napoca. De altfel, recent acesta spunea în presa locală că nu este exclusă o candidatură la primărie.


Seplecan şi-a depus însă intenţia de a candida pentru Consiliul Judeţean şi evident, este interesat de funcţia de preşedinte al acestui for, care la viitoarele alegeri va fi ales prin vot indirect.

Mai are totuşi timp să se răzgândească şi să îşi anunţe intenţia de a candida pentru Primărie.


Moisin fuge de răspunderi ?

O altă variantă ar fi fost consilierul local Radu Moisin care se pare nu îşi doreşte sau nu are curajul să intre în această luptă. Zilele trecute acesta a luat-o în altă direcţie, alăturându-se Casei de avocatură “Nistorescu, Şomlea şi asociaţii”. Despre o posibilă retragere din forul local vorbea recent chiar el, însă spunea că nu este o chestiune de zile, ci eventual o chestiune care va avea loc în viitorul apropiat. Vă reamintim că recent, Moisin a renunţat şi la şefia organizaţiei de tineret a fostului PDL.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter