Politică

Alin Tişe, încotro? La Primărie sau la Consiliul Judeţean Cluj?

Vechea echipă de la Primărie a PDL Cluj ar putea face un pas în spate la alegerile locale de la anul.

Mai este doar un an până la alegerile locale, astfel că partidele îşi pregătesc deja candidaţii pentru Primăria Cluj-Napoca. Lucrurile se vor schimba însă la Consiliul Judeţean, unde preşedintele va fi ales de data aceasta de către consilieri, prin vot indirect.

Deocamdată nimeni nu şi-a anunţat candidatura la Primăria Cluj-Napoca, dar potrivit unor surse, din partea noului PNL, Emil Boc ar putea face un pas în spate. Aceleaşi surse susţin că, în schimb, senatorul PNL Alin Tişe ar putea candida pentru funcţia de edil al Clujului.


Tentat de preşedinţia CJ Cluj?

Senatorul Alin Tişe se bucură de altfel de susţinerea greilor din vechiul PDL fiind totodată şi vicepreşedinte la nivel naţional al partidului. Cu toate acestea, Tişe infirmă ceea ce spune gura târgului şi declară, mai în glumă, mai în serios, că “parcă” este mai degrabă tentat de Consiliul Judeţean. Potrivit protocolului de partid, la alegeri şi mai ales la funcţiile alese, sondajele de partid decid însă candidaţii.

“Nu intenţionez să candidez pentru funcţia de primar, candidatul va fi Emil Boc, PNL îl susţine. Dar parcă începe să mă tenteze funcţia de preşedinte al CJ Cluj...Există un protocol care spune că la alegeri candidatul este cel care stă cel mai bine în sondaje, din toate punctele de vedere”, a spus Tişe.


Cu alte cuvinte, înţelegem că dacă Tişe va sta bine în sondaje, nu este exclus ca partidul să îl arunce în lupta pentru funcţia de edil al Clujului, chiar în ciuda voinţei sale, la fel cum s-a întâmplat şi cu Emil Boc la ultimele alegeri locale.

Radu Moisin îl urmează pe Boc?

În contextul unei eventuale retrageri a lui Boc, rămâne de văzut ce va face consilierul local Radu Moisin, despre care se ştie că este un apropiat şi susţinător al actualului primar.


De altfel, recent, ziardecluj.ro scria despre o posibilă plecare a lui Moisin din forul local, în contextul unor divergenţe pe care acesta le-ar fi avut cu primarul Emil Boc. Se pare că subiectul disputei ar fi fost tocmai retragerea primarului din această cursă. Contactat atunci telefonic de Monitorul de Cluj pentru a confirma sau infirma informaţiile, Radu Moisin lăsa de înţeles că, cel puţin în viitorul apropiat nu va pleca de la Consiliul Local şi că plecarea sa nu este o chestiune de zile.  

„În acest moment nu este cazul de o plecare a mea din Consiliul Local Cluj-Napoca. Probabil că la un moment dat voi face o analiză, dar repet, în acest moment nu se pune astfel problema, nu este o chestiune de zile. Acum mă concentrez pe prezent, nu pe viitor“, a spus atunci Radu Moisin.  


Tot în acea perioadă, Moisin anunţa pe pagina sa de Facebook că şi-a încheiat mandatul la Organizaţia de Tineret a fostului PDL Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter