Politică

EXCLUSIVITATE: Alianţă cu cuţitele ascunse la spate. Documentul prin care CONSILIERII PDL fac REVOLUȚIE ANTI-SEPLECAN

Consilierii județeni ex-PDL s-au strâns astăzi la Hotel Topaz și au pus pe hârtie toate nemulțumirile la adresa celui pe care nu-l mai vor în fruntea Consiliului Județean: liberalul Mihai Seplecan. Grupul de nemulțumiți - susținuți vocal de fostul șef al instituției, Alin Tișe - au profitat de lipsa din Cluj a lui Mihai Seplecan și i-a trimis o scrisoare preşedintelului Consiliului Judeţean Cluj.

Prin acest document, semnat de consilierii judeţeni Călin Tuluc, Andro Marinel, Sebastian Murea, Cosmin Todea, Alexandru Coroian, Adina Raţiu, Steluţa Racolţa, Horea Simplicean şi Mariana Leş, Seplecan este pus la zid după anunţurile făcute privind contractarea unui credit pentru asfaltarea drumurilor şi construirea unui spital de urgenţă monobloc. În plus, consilierii ex-PDL sunt nemulţumiţi şi de intenţia lui Seplecan de reorganizare a RAADPP Cluj.

“În data de 9 iunie 2015 am votat pentru alegerea dumneavoastră dintre consilierii judeţeni în funcţia de preşedinte al CJ Cluj până la alegerile la termen din 2016 doar pentru a respecta un protocol politic de fuziune locală între vechiul PNL şi vechiul PDL. Am aflat din presă că intenţionaţi să contractaţi un credit bancar în numele judeţului pentru reabilitarea drumurilor judeţene sau pentru construirea unui spital de urgenţă. Am aflat tot din presă că ameninţaţi public că dacă nu vom vota acest credit pentru ceea ce vreţi dumneavoastră nu am apăra interesul public aşa cum îl înţelegi în mod personal, vă cităm: «să îl văd eu pe acel consilier care nu votează bani pentru spital sau drumuri, îl pun pe Facebook, îl dau zilnic în mass-media, credeţi-mă, aduc oameni în stradă, le atrag atenţia pentru a treia oară să nu mai încerce că voi ieşi public cu numele lor». Am aflat că în calitate de preşedinte al CJ Cluj nu aveţi soluţii pentru CMID, proiect vital pentru judeţul Cluj, având în vedere că în curând toate localităţile din judeţ nu vor mai avea unde să depoziteze gunoaiele, vă cităm «eu astăzi nu pot să ştiu o soluţie pentru scurtă perioadă» Am aflat tot din presă că doriţi să daţi afară peste 50 de angajaţi ai RAADPP Cluj pentru că vă doriţi o reorganizare a regiei”, se arată în documentul citat.


Consilierii judeţeni îi cer lui Mihai Seplecan să organizeze dezbateri publice înainte să voteze accesarea creditului şi îi transmit acestuia "să decidem prin vot priorităţile clujenilor aşa cum le înţeleg ei şi nu cum le înţelegeţi dumneavoastră".

“Prin prezentul act vă aducem la cunoştinţă că în calitatea noastră de consilieri judeţeni aleşi apărăm şi noi interesul public şi legalitatea, nu doar dumneavoastră. Vă informăm că votul nostru nu va fi dat prin ameninţare publică mai cu seamă că suntem colegi în cadrul aceluiaşi partid. Vă informăm că atunci când ne-aţi rugat să vă dăm votul ca preşedintele CJ Cluj aţi considerat că aveţi nevoie de poziţia noastră ca reprezentanţi ai clujenilor. Vă informăm că ameninţările şi presiunile publice cu datul pe Facebook şi mass-media la adresa noastră ca şi colegi sunt sfidătoare şi jignitoare. Vă informăm că accesarea unui credit în numele judeţului presupune legal un studiu de fundamentare a deciziei, un studiu privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor asimilate investiţiilor, iar prioritizarea investiţiilor publice care urmează a fi făcute, respectiv spital de urgenţă sau drumuri, poate fi stabilită doar în urma unor dezbateri publice. Aceste dezbateri trebuie să răspundă ce este prioritar pentru clujeni: spital de urgenţă sau drumurile, mai cu seamă că rambursarea în următorii ani va fi făcută exact din buzunarul clujenilor. Vă informăm ca urmare a acestor dezbateri publice urmează să decidem prin vot priorităţile clujenilor aşa cum le înţeleg ei şi nu cum le înţelegeţi dumneavoastră”, mai spun consilierii judeţeni.


Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, a declarat că nu a văzut această informare şi le transmite consilierilor judeţeni că nu va pune în faţă “micile interese interesului mare al judeţului”.

“Nu ştiu despre ce este vorba, nu am văzut informarea doar am auzit de ea, sunt plecat din Cluj, nu ştiu cum a ajuns în posesia presei. Nu doresc să comentez nimic mai ales că rufele nu trebuie spălate în public. O să analizez ce dânşii mi-au scris dar vreau să le transmit că voi lua deciziile cele mai legale şi cele mai constructive pentru binele cetăţenilor judeţului Cluj şi totdeauna voi respecta legea şi nu voi pune în faţa unor mici interese interesul mare al judeţului. Am avut o comunicare bună cu toţi consilierii judeţeni. Până să văd ce îmi reproşează vreau să le transmit că voi respecta legea şi voi face proiecte benefice pentru judeţul Cluj. Sunt foarte convins că prin comunicare vom ajunge la un numitor comun. Nu cred că va exista vreun consilier care să nu voteze un proiect legal pentru judeţul Cluj”, a declarat Seplecan.

abonare newsletter