Politică

Politicienii clujeni despre urmărirea penală a premierului Victor Ponta

Politicienii clujeni au comentat chemarea premierului Victor Ponta la DNA şi anunţul potrivit căruia acesta este urmărit penal. Social democraţii clujeni îşi apără liderul şi susțin că audierea acestuia în ziua depunerii unei moţiuni de cenzură nu este o simplă coincidenţă. Părerile sunt împărţite, însă, când vine vorba de o eventuală demisie a premierului.

Unii lideri politici clujeni consideră că se impune o demisie de onoare, alţii, în schimb susţin că doar Parlamentul ar trebui să decidă în acest sens.

Remus Lapuşan: Victor Ponta nu trebuie să-şi dea demisia, această situaţie trebuie analizată de Parlament


Liderul Partidului Social Democrat Cluj consideră că audierea lui Victor Ponta în ziua depunerii unei moţiuni de cenzură nu este o simplă coincidenţă, ci o întoarcere în timp într-o epocă regretabilă din istoria României.

„PSD Cluj îl susţine pe preşedintele Victor Ponta şi consideră că audierea acestuia în ziua depunerii unei moţiuni de cenzură nu este o simplă coincidenţă, ci o întoarcere în timp din punct de vedere democratic, într-o epocă regretabilă din istoria României, epoca proceselor politice. Victor Ponta nu trebuie să-şi dea demisia, această situaţie trebuie analizată de Parlament. Fiecare cetăţean este egal în faţa legii, legea trebuie respectată dar justiţia televizată şi inflexiunea (?!) politicului în actul de justiţie nu trebuie tolerate!”, a declarat Remus Lapuşan, preşedinte PSD Cluj.


Laszlo Attila: Dacă demisonează iar ulterior se va dovedi că nu are vreo implicare, cine îşi va asuma răspunderea?

Senatorul UDMR Laszlo Attila, a declarat că justiţia va trebui să îşi facă datoria în acest caz.


„Justiţia va trebui să îşi facă datoria în acest caz. În ce priveşte o eventuală demisie, dacă demisonează iar ulterior se va dovedi că nu are vreo implicare, cine îşi va asuma răspunderea? Cred că Parlamentul va trebui să decidă în acest sens”, a declarat Laszlo Attila, senator UDMR.

Alin Tișe: Juridic, instituţiile statului trebuie să îşi facă datoria, politic însă, cred că rămânerea lui în funcţie nu face bine imaginii României


Senatorul PNL de Cluj crede că Victor Ponta ar trebui să demisioneze și că rămânerea lui în funcţie nu face bine imaginii României.

„Ceea ce i se întâmplă premierului este o chestiune delicată, atât din punct de vedere juridic, cât şi politic. Juridic, instituţiile statului trebuie să îşi facă datoria. Politic însă, cred că rămânerea lui în funcţie nu face bine imaginii României, cred ca ar trebui să demisioneze. De asemenea, ar fi o gravă eroare ca PSD să sacrifice România şi imaginea unei ţări apărându-l pe, Ponta. Pe de altă parte, este o coincidenţă că tocmai astăzi s-a întâmplat, când se depune moţiunea. Noi am anunţat că depunem moţiunea încă de acum o lună”, a afirmat Alin Tişe, senator PNL.


Radu Zlati: Justiţia va trebui să îşi spună cuvântul şi am comvingerea că se va face o cercetare corectă

Deputatul PNL de Cluj își aduce aminte că Victor Ponta a declarat mai demult că dacă va ajunge vreodată într-o asemenea situaţie, va demisiona.

„Justiţia va trebui să îşi spună cuvântul şi am comvingerea că se va face o cercetare corectă. În ce priveşte demisia, eu îmi amintesc că premierul a spus mai demult că dacă va ajunge vreodată într-o asemenea situaţie, va demisiona. Dar mă îndoiesc că Ponta are onoare. Dacă avea onoare demisiona mai demult, când se vorbea de plagiatul lucrării de doctorat”, a spus Radu Zlati, deputat PNL.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că, în condiţiile în care DNA a comunicat că premierul Victor Ponta este învinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunând că, în opinia sa, este o „situaţie imposibilă” pentru România ca premierul să fie învinuit de fapte penale. Premierul Victor Ponta a anunţat că respectă poziţia publică a preşedintelui, dar că a fost numit la conducerea Guvernului de către Parlament şi numai Parlamentul îl poate demite.

Premierul Victor Ponta a fost audiat, vineri dimineaţă, la DNA, însoţit de un avocat, declarând că este suspect în dosarul lui Dan Şova. Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat, anunţă DNA.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a anunţat vineri că a primit „de la procurorul general sesizarea cu privire la deputatul Victor Ponta prim-ministru” şi a convocat Biroul Permanent al Camerei la ora 17:00 pentru a "demara procedurile care se impun".

Ultimele Stiri
abonare newsletter