Politică

Seplecan: Când vine vorba de investițiile din județ PSD își apără propriile interese

Consilerul județean PNL Mihai Seplecan acuză PSD Cluj că își apără propriile interese când vine vorba de investițiile strategice din județ în loc să țină cont de nevoile reale ale acestuia cum ar fi, de exemplu, investitiile la Aeroportul Internațional Cluj, terminalul intermodal sau licitația pentru Centrul de Management Integrat al Deșeurilor.

Mihai Seplecan afirmă că PSD Cluj acuză PNL că ar pune în pericol trei investiții strategice ale Clujului una dintre ele fiind cea de la Tetarom despre care, spune el, se știe că este „cuibușorul de sinecuri tradițional al celor din PSD Cluj”. „Strategic pentru cei din PSD Cluj este tot ceea ce ține de interesul și buzunarul personal. De exemplu, cum Tetarom este cuibușorul de sinecuri tradițional al celor din PSD Cluj, acesta devine “investiție strategică”. Iar cei din PSD Cluj omit să spună că s-au dat suficienți bani pentru această etapă a lucrărilor, încât aceasta să fie începută cu succes. Ei ar fi vrut ca CJ Cluj să aloce 5 milioane de lei pentru o lucrare realizabilă, conform declarațiilor chiar al administratorului Tetarom, cu 2 milioane de lei. S-au alocat 1,5 milioane lei pentru început, deci nu s-ar pune în pericol decât eventual niște interese obscure ale celor din PSD Cluj” spune consilierul județean al PNL Cluj.

De asemenea, Seplecan adaugă și faptul că PSD Cluj „are aroganța să susțină” că s-a constituit un fond “inutil” de rezervă pentru cele 17 primării din județ cărora Guvernul „nu le-a alocat nici un leu de la buget”.„Omit să ne spună că suntem cu un minus de aproape 60 de milioane de lei față de bugetul de anul trecut, că tocmai ce s-au lăudat public cu “generozitatea” guvernului și ne-au anuțat cum că avem chipurile vreo 20 de milioane în plus. Plusul în nici un caz nu se regăsește la acele primării care au primit zero lei alocare că nu l-au votat cetățenii lor pe Victor Ponta ca președinte” mai adauga el.


Potrivit consilierului județean, despre adevăratele obiective strategice ale Clujului, cum ar fi pista Aeroportului Internațional Cluj, terminalul intermodal sau Centrul de Management Integrat al Deșeurilor, PSD nu spune nimic. ”Despre adevăratele obiective strategice ale Clujului PSD nu spune nimic. Despre Aeroportul Internațional Cluj, despre cum au reușit să pună în incidență de plată același obiectiv. De anul trecut tot cer să se constituie o comisie de recepție legală pentru acest obiectiv. Mi s-a răspuns că s-a făcut o recepție. Acum mi se spune că nu a fost făcută legal. Cei din PSD Cluj care sunt și decidenți în CJ Cluj ar face bine să găsească soluții, nu văicăreli. Să facă odată comisia legală pentru recepționarea pistei (...) să dea drumul la licitația pentru Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (...) să înfrângă indolența funcționarilor publici din CJ Cluj care subminează proiectul de investiție pentru Terminalul Intermodal prin tot felul de tertipuri cărora li s-au găsit rezolvare în alte județe” a încheiat Mihai Seplecan.

abonare newsletter