Politică

Este PMP un proiect eşuat?

După eşecul de la alegerile prezidenţiale, Partidul Mişcarea Populară se confruntă cu o serie de plecări şi excluderi. Mai mult, până şi liderul partidului, Elena Udrea pare să părăsească corabia, după ce zilele trecute a anunţat că „cel mai probabil nu va mai candida pentru şefia PMP“.

PMP, în contextul repoziţionării partidelor mici

Într-o analiză recentă a repoziţionării partidelor mici de pe scena politică românească, fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu sublinia că acestea se vor afla anul acesta sub semnul căutărilor, mai ales în contextul unei noi guvernări.

„Aparent nici PC, nici UNPR nu poate capitaliza suficient pe propriile picioare, așa încât să treacă pragul parlamentar. În plus, teama că o altă majoritate parlamentară în jurul PNL s-ar putea forma, acum sau după alegerile parlamentare din 2016, îi obligă pe șefii celor două partide să ia în calcul rebranduiri sau chiar fuziuni și alianțe“, spune Lăzăroiu.


Fostul consilier prezidenţial mai arată că UNPR se va apropia de PMP, în perspectiva unei repoziţionări mai aproape de centru-dreapta.

„PC se apropie de PLR, deocamdată o fantomă juridică construită în jurul figurii lui Tăriceanu. UNPR s-ar putea apropia de PMP, tot în perspectiva unei repoziționări, mai aproape de centru-dreapta. UNPR și PC își construiesc în pași mici, dar fermi, o nouă identitate care să-i împingă mai aproape de o majoritate parlamentară în jurul partidului lui Klaus Iohannis și cât mai departe de un PSD nesigur, care dă semne de implozie“, spune Lăzăroiu, pe contributors.ro.


PMP Cluj, inexistent

Deşi părea că PMP îşi va continua cel mai probabil eforturile politice în direcţia înregimentării lui Traian Băsescu, nici fostul preşedinte nu se mai grăbeşte în acest sens.

Şi la Cluj, PMP este invizibil. Aceasta pentru că despre organizaţia judeţeană a partidului nu se ştie decât că este condusă de fostul pedelist Adrian Gurzău, deputatul care nu se înghesuie „să parlamenteze“. Gurzău s-a remartcat, în ultimii ani ca fiind unul dintre cei mai leneşi parlamentari clujeni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter