Politică

România şi perspectivele proiectului european

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu le-a vorbit vineri, studenţilor clujeni de la Facultatea de Studii Europene, din cadrul UBB, despre „România şi perspectivele proiectului european“. Tema dezbaterii de la Cluj a fost abordată şi din perspectiva evenimentelor tragice de la Paris care au marcat întreaga lume.

În cadrul întâlnirii s-a discutat pe marginea strategiei, intereselor şi obiectivelor României în Uniunea Europeană, a provocărilor politice şi economice actuale, oportunităţilor şi dilemelor procesului de integrare europeană.

Tema României în context european a fost abordată din două perspective, una dintre acestea privind obiectivele strategice ale României în Uniunea Europeană, cea de-a doua vizând starea Europei în mod particular, cu dilemele, provocările şi limitele procesului european. 


În contextul atentatului de la Paris, Mihai Răzvan Ungureanu a subliniat că este pentru prima dată când se constată că întreaga construcţie europeană cere şi sacrificii umane.

La dezbaterea care a avut loc la facultatea de Studii Europene din cadrul UBB au mai participat conf. univ. dr. Valentin Naumescu, fondatorul şi coordonatorul Grupului de Reflecţie şi Analiză Internaţională Citadel.


Ultimele Stiri
abonare newsletter