Politică

Ce spun filialele PSD din teritoriu despre rezultatul alegerilor şi eventuala demisie a lui Victor Ponta

Liderii organizaţiilor din teritoriu ale Partidului Social Democrat au comentat, luni, rezultatul alegerilor prezidenţiale, în urma cărora candidatul partidului s-a plasat pe locul al doilea şi eventuala demisie a acestuia.

Preşedintele executiv al PSD Cluj, Cornel Itu, afirmă, comentând rezultatul alegerilor, că Victor Ponta nu trebuie să demisioneze nici din funcţia de preşedinte al partidului, nici din cea de premier, dar "ar fi nevoie de un congres Extraodinar care să analizeze situaţia după alegeri".

Cornel Itu a declarat, luni,  că votul de la prezidenţiale a fost unul "anti-sistem", un vot negativ, îndreptat împotriva întregii clase politice, nu numai a PSD.


"Cred că ar trebui un Congres extraordinar al PSD care să analizeze situaţia după alegerile prezidenţiale, în care s-a dat un vot anti-sistem, un vot negativ, îndreptat împotriva întregii clase politice, nu numai a PSD. Nu s-a votat pe principii şi nici pe strategii. Cred că a fost efectul unor promisiuni neîmplinite din partea întregii clase politice. Victor Ponta nu ar trebui să demisioneze nici din funcţia de preşedinte al PSD, nici din cea de premier", a spus Itu.

Potrivit acestuia, în următoarea perioadă PSD ar trebui să devină un partid "mai incisiv şi mai reformator".


În judeţul Cluj, Klaus Iohannis a câştigat alegerile cu 73,82%, în timp ce Victor Ponta a obţinut doar 26,17% din sufragii.

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a declarat, luni, că nu se impune demisia lui Victor Ponta de la conducerea PSD şi că acestuia "nu i se poate reproşa nimic", transmite corespondentul MEDIAFAX.


"Victor Ponta nu a făcut greşeli mari în campanie, nu i se poate reproşa nimic. Valul de publicitate al lui Iohannis a fost mai bun şi mai eficient pe internet, cred că în viitor şi PSD trebuie să fie mai atent la aceasta", a spus Horia Grama.

În ceea ce priveşte rezultatele alegerilor, Grama consideră că sunt "surprinzătoare" şi că nu se aştepta să câştige Iohannis, mai ales la o diferenţă atât de mare.


"Din punctul meu de vedere, rezultatele sunt surprinzătoare, nu mă aşteptam să câştige Klaus Iohannis, mai ales la o astfel de diferenţă, dar, asta e, trebuie să acceptăm, aşa cum a zis şi domnul Ponta, poporul are întotdeauna dreptate", a afirmat Grama.

Klaus Iohannis a câştigat alegerile în judeţul Covasna, cu 77,95% din voturi, în timp ce Victor Ponta a obţinut 22,04%.


Preşedintele PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, susţine că nu este oportună demisia lui Victor Ponta, considerând că acesta "nu e singurul vinovat de rezultatul alegerilor", care trebuie analizate în Comitetul Executiv Naţional al PSD, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Rezultatele alegerilor trebuie analizate, însă nu consider că e nevoie de un congres extraordinar pentru asta. Putem discuta rezultatele alegerilor în Comitetul Executiv Naţional, însă nu cred că e oportună demisia lui Victor Ponta. Nu e singurul vinovat de rezultatul alegerilor. Trebuie discutată fiecare situaţie în parte şi trebuie să gândim bine. Nu cred că trebuie luate măsuri drastice. Trebuie să găsim soluţii pentru că în doi ani intrăm din nou în alegeri, în cele locale. Nu e cazul să ne dezbinăm acum", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, liderul PSD Hunedoara.

Laurenţiu Nistor consideră că Victor Ponta "a convins ca premier", motiv pentru care trebuie să-şi păstreze postul.

"Ca premier, Victor Ponta a făcut numai lucruri bune pentru România. Sperăm că va conlucra bine, în mod corect, cu Klaus Iohannis. Sper că relaţia va fi una în baza legii din partea preşedintelui. Asta şi-a dorit electoratul, iar votul e suveran", a mai adăugat Nistor.

Victor Ponta a obţinut, în judeţul Hunedoara, 50,37% din voturile electoratului, în timp ce Klaus Iohannis a primit 49,63% din sufragii.

Vicepreşedintele PSD Lia Olguţa Vasilescu a postat, luni, un mesaj ironic pe Facebook, în care spune că doljenii, care au votat în proporţie de 60% cu Victor Ponta, ”aşteaptă ca Diaspora să vină acasă după ce şi-a luat ţara înapoi” şi le pun la dispoziţie ”terenul gratis şi lipsa taxelor locale”.

Ea a mai spune că le cere iertare doljenilor pentru faptul că nu mai are curajul să demoleze stadionul Ion Oblemenco din Craiova pentru a constui unul nou, susţinând că un nou stadion se va construi poate la Sibiu.

Potrivit Biroului Electoral Judeţean, în Dolj Victor Ponta a câştigat alegerile prezidenţiale cu 60,60% din voturi, în timp ce Klaus Iohannis a fost votat de 39,39% din alegători.

Vicepreşedintele PSD Dolj Florentin Gust cere demisia preşedintelui executiv al partidului, Liviu Dragnea, el scriind pe Facebook: "Lasă-ne.....n-ai înţeles nimic!".

Deputatul Florentin Gust a postat, luni, pe contul său de Facebook, un mesaj adresat lui Liviu Dragnea, după rezultatul alegerilor prezidenţiale.

"Dragnea, lasă-ne.....n-ai înţeles nimic!", scrie Gust.

Ultimele Stiri
abonare newsletter