Politică

Parlamentul a început dezbaterea moţiunii de cenzură. Victor Ponta este prezent la reuniune

Şedinţa plenului reunit în care se dezbate moţiunea de cenzură iniţiată de ACL şi intitulată „Victor Ponta pune în pericol statul de drept! Opriţi faudarea alegerilor de către PSD!” a început, la reuniune fiind prezent şi premierul Victor Ponta.

La şedinţă şi-au înregistrat prezenţa 303 parlamentari din totalul de 574, potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care conduce lucrările.

Sunt prezenţi la dezbatere şi o serie de miniştri printre aceştia aflându-se Ioana Petrescu, Niculae Bănicioiu, Ioan Rus, Remus Pricopie.


Moţiunea de cenzură a fost iniţiată de 171 de parlamentari ACL.

Moţiunea de cenzură este prezentată în pelnul Paralemntului de către Valeria Schelean (PDL).


Conform articolului 113 din Constituţie, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.


Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea în Parlament.

Ultimele Stiri
abonare newsletter