Politică

Membrii PMP Bihor votează pe Facebook candidatul la Preşedinţie, între Diaconescu şi Udrea

Cei circa 600 de membri ai PMP Bihor vor decide printr-un vot exprimat pe pagina de Facebook a filialei dacă îl menţin drept candidat la Preşedinţie pe Cristian Diaconescu sau dacă, dimpotrivă, vor înlocuirea acestuia cu preşedintele formaţiunii, Elena Udrea.

"La această oră, în urma discuţiilor de la vârful partidului şi a unei decizii a Consiliului Executiv Judeţean al PMP Bihor, pe pagina privată de Facebook a organizaţiei judeţene se desfăşoară, de două zile şi până duminică seară, un proces de votare, astfel încât luni să fim cu o decizie luată şi să ştim pe cine vedem candidat din partea PMP", a declarat sâmbătă, pentru Mediafax, preşedintele PMP Bihor, Marton Attila.

Solicitat să spună dacă, în condiţiile în care Cristian Diaconescu şi-a anunţat intenţia de a candida la Preşedinţia României indiferent dacă va beneficia sau nu de susţinerea partidului, iar la Consiliul Naţional al PMP programat marţi este posibilă anunţarea candidaturii Elenei Udrea, simpatizanţii şi membrii PMP îşi vor împărţi voturile între aceştia, liderul organizaţiei judeţene a afirmat că nu doreşte să răspundă, dar a adăugat că apreciază drept "firească" decizia lui Diaconescu.


"Personal, cred că e firesc aşa. Inclusiv preşedintele Traian Băsescu îl va susţine, pentru că nu degeaba a fost primul care a semnat pentru susţinerea candidaturii sale", a spus preşedintele PMP Bihor. Organizaţia judeţeană Bihor a Partidului Mişcarea Populară are, formal, 600 de membri, din care, potrivit lui Marton Attila, după alegerile interne de săptămâna trecută, "peste 500 şi-au exprimat intenţia de a rămâne în partid".

În campania de strângere a semnăturilor pentru susţinerea candidaturii la Preşedinţie a lui Cristian Diaconescu, PMP Bihor a strâns până în prezent 600 de semnături.


"Numărul este irelevant, deoarece săptămâna trecută am avut alegeri, iar în perioada de dinainte colegii au fost ocupaţi mai mult cu organizarea alegerilor", a explicat liderul PMP Bihor.

Cristian Diaconescu, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară şi prezidenţiabil al PMP, spunea, într-o postare de vineri de pe pagina sa de Facebook, că îşi va duce "candidatura până la sfârşit", indiferent dacă va beneficia sau nu de susţinerea unui partid.


Diaconescu spunea că această atitudine vine din "datoria morală" faţă de susţinătorii săi şi de societate.

"Vă mulţumesc tuturor pentru faptul că îmi sunteţi alături. Acest lucru ma face să îmi duc candidatura până la sfârşit, indiferent dacă voi beneficia sau nu de susţinerea unui partid. Consider că aceasta este o datorie morală faţă de dumneavoastră şi de societate", preciza, pe Facebook, fostul ministru de Externe.


Preşedintele PMP Elena Udrea şi-a declarat "supărarea" faţă de numărul mic de semnături adunate de organizaţiile PMP pentru Cristian Diaconescu.

"Supărarea a pornit de la numărul mic de semnături adunate de organizaţii, iar eu, când am deschis subiectul nerealizării target-ului de semnături, au fost colegi care au vorbit de lipsa de notorietate a candidatului", a susţinut Udrea, la B1Tv.


Fostul europarlamentar Elena Băsescu, fiica preşedintelui, spunea, într-o postare pe Facebook din această săptămână, că "organizaţiile PMP au «probleme» în a strânge semnături pentru candidatul la prezidenţiale Cristian Diaconescu "deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru".

Preşedintele Traian Băsescu şi-a declarat oficial sprijinul pentru candidatura lui Cristian Diaconescu şi a semnat primul pe lista de susţinere a candidaturii acestuia în alegerile prezidenţiale.

O decizie asupra menţinerii de PMP a candidaturii lui Diaconescu va fi luată marţi, la o întrunire a conducerii PMP.

Ultimele Stiri
abonare newsletter