Politică

Consiliul Naţional al PSD: Ponta va vorbi despre proiectul său în care propune un model diferit de lider şi de preşedinte

Preşedintele PSD, Victor Ponta, va vorbi, marţi seară, la Craiova, în faţa a 6.000 de social-democraţi reuniţi într-o şedinţă lărgită a Consiliului Naţional, despre realizările sale ca premier şi proiectul său de preşedinte, el urmând să le solicite sprijinul pentru candidatura la Cotroceni.

Cei şase mii de social-democraţi sunt aşteptaţi să sosească din toată ţara, la Craiova, la Sala Polivalentă, la şedinţa care este programată să înceapă la ora 18.00.

Fiecare dintre aceştia va găsi pe scaunele Sălii Polivalente din Craiova un pliant cu sloganul ”România puternică”, prezentat în interiorul unei cocarde cu tricolor şi motive tradiţionale folosite şi anterior, în campania pentru europarlamentare, al cărei titlul este ”Ce înseamnă pentru mine schimbarea până la capăt”.


Broşura debutează cu un atac al lui Victor Ponta la adresa lui Traian Băsescu, precum şi cu explicarea motivului pentru care data de 29 iulie a fost aleasă pentru desfăşurarea Consiliului Naţional.

”Acum doi ani, pe 29 iulie, 7,4 milioane de români au decis oprirea Regimului Băsescu. Au urmat momente succesive când, prin votul românilor, colaboratorii săi au fost îndepărtaţi de la putere. Dar, deşi cetăţenii i-au spus în toate formele că nu-l mai vor, Traian Băsescu este acum mai aproape ca niciodată de o revenire la putere - direct şi prin intermediari”, precizează Ponta.


El arată, în broşură, că schimbarea până la capăt nu înseamnă doar ”dispariţia” lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte, ci înseamnă ”curajul de a schimba tot ce a mers rău în aceşti 10 ani şi de a propune un model nou de preşedinte - unul bazat pe echilibru şi decenţă, de a uni societatea în jurul ideii de România puternică”.

”Vreau dreptate până la capăt. Vreau să-i pedepsim pe cei vinovaţi, pe cei care au făcut rău României. Corupţia, clanurile, jaful din banii publici trebuie stopate. Justiţia trebuie ajutată să fie independentă de politică, pentru a funcţiona cu adevărat liber şi eficient. Pentru a duce schimbarea până la capăt, Regimul Băsescu nu trebuie să revină la conducerea ţării, Traian Băsescu nu trebuie să mai controleze mecanismele de putere”, precizează Ponta în broşura citată.


El susţine că este profund legat de România şi de tradiţii, pe care le respectă şi le preţuieşte, arărând că onoarea şi decenţa sunt valori învăţate acasă şi pe care încearcă să le transmită şi copiilor săi.

”Nu sunt autoritar şi nici nu dictez, nu-mi place să impun sau să inspir frică, prefer să ascult, să încerc să înţeleg şi să dau sfaturi bune. Eu am fost nevoit să-mi asum responsabilităţi de la o vârstă mică, încă din adolescenţă, dar dragostea şi unitatea din familia noastră m-au ajutat să reuşesc. Cred că şi România are nevoie, în fruntea sa, de cineva care să unească, să ghideze şi să ajute la luarea celor mai bune decizii”, mai arată Ponta.


El a mai scris, în broşură, că vrea să fie un preşedinte util României şi ceţenilor ei şi că proiectul său pentru viitorul românilor ca naţiune este România puternică.

”Propun un model diferit de lider şi de preşedinte. El îi adună în jurul aceluiaşi proiect naţional pe toţi cei care pot munci împreună în beneficiul României, îi spijină să tragă ţara în aceeaşi direcţie, colaborează cu ei şi îi ajută să construiască”, mai spune Ponta în broşura citată.


Pe Sala Polivalentă din Craiova, unde va avea loc reuniunea social-democraţilor, au fost montate două afişe imense, pe unul fiind inscripţionat sloganul ”Dreptate până la capăt”, iar pe celălalt ”România puternică”.

abonare newsletter