Politică

UDMR își desemnează astăzi candidatul la Președinție

Consiliul Permanent al UDMR se reuneşte astăzi la Cluj-Napoca, pentru a-şi stabili candidatul Uniunii la Președinția României.

Surse din UDMR au declarat, miercuri, pentru Agerpres, că ședința, care este programată să înceapă la ora 12,00, va avea un singur punct pe ordinea de zi, desemnarea candidatului la Președinție.

Potrivit surselor citate, singura propunere va fi Kelemen Hunor, care va deveni astfel candidatul UDMR la funcția supremă în stat.


Săptămâna trecută, Kelemen Hunor declara că pe 17 iulie va fi stabilit candidatul Uniunii la Președinție.

''Săptămâna viitoare, joi (n.r. 17 iulie), vom mai avea o discuție, încă o ședință a Consiliului Permanent, unde vom lua o decizie despre candidatul nostru la alegerile prezidențiale din 2014. Atât pot să vă spun, că vom avea un candidat și decizia despre persoana candidatului o vom lua joia viitoare'', spunea, pe 11 iulie, Kelemen Hunor.


El menționa atunci că viitorul candidat al UDMR ''trebuie să lupte pentru România și pentru maghiarii din România''.

Tot în ședința din 11 iulie, Consiliul Permanent a stabilit rămânerea UDMR la guvernare, dar s-a decis ca președintele Uniunii, Kelemen Hunor, să se retragă din toate funcțiile pe care le deținea în Cabinetul Ponta.


El anunța luni că l-a informat pe premierul Victor Ponta că Uniunea va face după 1 august nominalizarea pentru Ministerul Culturii, până la acea dată urmând ca el să ducă mai departe treburile curente ale instituției.

abonare newsletter