Politică

Boc despre Iohannis: Are o imagine care prinde la români. Îl va bate pe Ponta

Fostul premier, Emil Boc este convins că primarul Sibiului, Klaus Iohannis va fi candidatul dreptei la alegerile prezidenţiale.

Emil Boc a declarat, miercuri, că Iohannis porneşte cu prima şansă în drumul spre funcţia de şel al statului. Despre preşedintele interimar al PNL a spus că îl va bate pe Victor Ponta. “Iohannis porneşte cu prima şansă dacă îşi va consacra drumul pe care îl are acum. Dacă şi-l va consolida, îl va bate pe Ponta la alegerile prezidenţiale. Totul depinde de cum va evolua de aici înainte şi eu cred că pleacă cu un start bun, cu un beneficiu de imagine, cu o experienţă de primar, cu imaginea unui om serios care ce a spus a şi făcut şi care cred eu că va prinde la români. Ponta are de astăzi un adversar redutabil”, a comentat Boc.

Fostul preşedinte al PDL a subliniat că şi actualul preşedinte al României a fost tot primar. “Sunt bucuros că un primar este candidat la preşedinţia României pentru că tot un primar general a fost şi actualul preşedinte”, a afirmat Boc.


Fostul premier este convins că după cum arată datele în momentul de faţă, Klaus Johannis este candidatul dreptei la preşedinţie. “Astăzi, cel mai probabil, Iohannis pare a fi candidatul PDL şi PNL la alegerile prezidenţiale şi, spun eu, cu o şansă mare de a câştiga dacă îşi urmează parcursul de până acum”, a spus Boc.

Întrebat dacă se va implica în campania electorală a lui Iohannis, Boc a răspuns afirmativ. “Îl susţin cu toată convingerea şi voi face campanie pentru Johannis cât îmi va fi cu putinţă. Total, adică”, a precizat fostul premier.


Despre demisia lui Crin Antonescu din funcţia de preşedinte al PNL, Emil Boc a declarat că acesta a luat o decizie înţeleaptă şi că în mod sigur nu va reveni asupra hotărârii. “Nu cred că mai are intenţia de a face o piesă shakespeariană”, a declarat fostul lider PDL.

Klaus Iohannis a declarat ieri că este dispus să candideze la prezidenţiale şi că este convins că are şanse să îl învingă pe Ponta. El a precizat că s-a căzut de acord că sfârşitul lui august este ultimul termen pe care trebuie respectat pentru stabilirea candidatului la prezidenţiale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter