Politică

Ponta a ajuns la Bruxelles unde participă la reuniunea șefilor de stat și Guvern membri ai PES

Premierul Victor Ponta a ajuns marți dimineață la Bruxelles unde va participa la întâlnirea șefilor de stat și a prim miniștrilor membri ai Partidului Socialiștilor Europeni, în vederea pregătirii reuniunii informale a Consiliului European

Întâlnirea va începe va începe la ora 16,00, urmând să dureze aproximativ două ore.

Opțiunea principală a României în privința componenței viitoarei Comisii Europene o reprezintă păstrarea portofoliului Agriculturii, dar nici Justiția „nu ar fi rău”, a declarat luni premierul Victor Ponta, în urma discuțiilor pe această temă purtate în cadrul coaliției de guvernare, la care a participat și președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.


„Am discutat astăzi în coaliția de guvernare — din care fac parte USD, UDMR — era și domnul Tăriceanu acolo, și opțiunea principală pentru România este aceea de a păstra portofoliul Agriculturii. Dacă nu, sigur, trebuie să discutăm de un alt portofoliu important”, a spus Ponta.

Potrivit premierului, România va avea o slabă putere de negociere pentru un reprezentant în Comisia Europeană, motivând că la discuțiile de la Bruxelles va merge președintele Traian Băsescu.


"Cel care trebuie să negocieze nu e acolo, eu. Iar cel care e acolo nu are nicio putere de negociere. Toată lumea știe că a luat 6% și că, oricum, în noiembrie pleacă. Deci, din punctul acesta de vedere, din păcate, ca și la momentul bugetului 2014-2020, când a fost domnul Băsescu acolo și am obținut cea mai slabă alocare din toate țările UE, îmi este teamă ca domnul Băsescu, evident dezinteresat de ce se mai întâmplă în România, la anul să piardă portofoliul Agriculturii sau să obțină nimic pentru România”, a mai declarat premierul.

Victor Ponta a explicat că prima discuție care se va purta la Bruxelles va fi legată de portofolii, după care fiecare țară respectă o procedură de nominalizare a candidaților.

Ultimele Stiri
abonare newsletter