Politică

Moțiunea de cenzură are semnăturile Opoziției, dar PMP lipsește

PNL, PDL și PP-DD și-au dat mâna pentru a depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta.

Potrivit stiripesurse.ro, până în acest moment sunt strânse 177 de semnături. Moțiunea de cenzură și semnăturile urmează să fie depuse la Birourile permanente ale Senatului și Camerei Deputaților mâine și dacă totul este în ordine dezbaterea și votul ar urma să aibă loc undeva între 21-23 mai.

142 de semnături provin de la PNL, 20 de semnături de la PDL și 15 de la PP-DD. Cei de la PMP deși au susținut public că vor semna textul moțiunii inițiat de PNL încă nu au semnat documentul.


Mişcoiu: Apropiere PDL de PNL. PMP se distanţează!

În opinia analistului politic clujean, Sergiu Mişcoiu, această moţiune ar putea însemna doar o apropiere a PNL de PDL, în timp ce PMP vrea să facă o notă distinctă. „Este un drept al opoziţiei, dar pentru a trece o moţiune de cenzură este nevoie de votul majorităţii. Nu va avea succes, dar opoziţia speculează acum, este dreptul celor din PNL, a făcut parte din această majoritate.  Sunt câteva efecte şi anume, această iniţiativă ar putea însemna o apropiere a PDL de PNL, există mari şanse ca aceste partide să aibă o platformă comună. În acelaşi timp, PMP nu a semnat, pentru că încearcă să facă o notă distinctă. PDL riscă să fie înghiţit de PNL acum“, a comentat  Mişcoiu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter