Politică

Sistemul informatic de la referendum va fi folosit şi la europarlamentare

Sistemul informatic al PSD, care i-a adus un dosar penal pentru fraudă la referendum, va fi folosit şi la alegerile europarlamentare, susţine vicepremierul Liviu Dragnea, care insistă că toate partidele au o asemenea metodă de a afla rapid care este prezenţa la vor, dar şi rezultatele după închiderea urnelor.

sursa foto: htotnews.ro sursa foto: htotnews.ro

Cum nu vede nicio problemă în utilizarea sistemului, Liviu Dragnea face şi glume pe seama acuzaţiilor care i s-au adus, adaptate acum la situaţia din Ucraina şi la ajutorul pentru aceasta l-a cerut în cazul Crimeii. ”Eu am auzit că, de fapt, a apărut o solicitare ca din alea 2 milioane de voturi care le-am furat la referendum, dacă pot să le dau şi lor un milion. Le-am spus că nu, mai ne trebuie şi nouă aici”, spune el ironic.

Vicepremierul Liviu Dragnea susţine că la alegerile europarlamentare din 25 mai va folosi acelaşi sistem informatic de la referendumul din 2012 pentru demiterea preşedintelui.


Invitat la emisiunea „După 20 de ani” de la Pro TV, realizată de Cristian Leonte, moderator, şi jurnaliştii Cristian Hostiuc (director editorial “Ziarul Financiar”)  şi Claudiu Pândaru (director editorial Mediafax Group), Dragnea a comentat că nu vede nimic ilegal în utilizarea sistemului care, de altfel, este folosit de toate partidele.

”Bineînţeles (că va fi folosit -n.r.). Acel sistem a fost folosit şi la alegerile locale şi la parlamentare. Nu am avut nicio problemă pentru că nu a candidat Băsescu. Numai la referendum am avut o problemă, se pare. Sigur că va fi folosit, este un sistem de transmitere a prezenţei la vot şi de transmitere rapidă a rezultatului final după ce se încheie votarea.  Este folosit oriunde în lume, şi îl folosesc şi celelalte partide, inclusiv PD-ul. Dar acolo a fost în regulă, era sub oblăduirea unei instituţii serioase din statul roman. Dar sistemul de transmitere a informaţiei toată lumea îl foloseşte. Unii dau telefoane, alţii prin porumbelul călător, alţii prin email. Dar faptul că tu ai dreptul să ştii prezenţa la vot nu este interzis de nicio lege. ”, a declarat Dragnea,  citat de gandul.info.

Ultimele Stiri
abonare newsletter