Politică

Mihai Seplecan ar putea candida pentru colegiul lui Becali

Crin Antonescu, liderul PNL, i-a propus liberalului clujean Mihai Seplecan să candideze pentru postul rămas vacant în colegiul lui Gigi Becali. O decizie finală urmează să se ia în cursul acestei săptămâni.

Iniţial, Antonescu i-a propus lui Seplecan această variantă în toamna anului trecut. când ar fi trebuit să aibă loc şi alegerile la PNL Cluj. Discuţiile au continuat şi în preajma sărbătorilor de iarnă, spune Mihai Seplecan.

„În preajma sărbătorilor de iarnă am avut câteva discuţii şi s-a reconfirmat faptul că atunci când vor fi alegeri voi fi desemnat pentru acest post pe care a fost Gigi Becali. Joi va fi o şedinţă la Bucureşti, în cadrul căreia se vor discuta şi problemele din USL din unele organizaţii din ţară şi în care se va aborda şi acest subiect. Aştept să se decidă momentul alegerilor“, a spus Mihai Seplecan.  


La alegerile parlamentare din 2012 Mihai Seplecan ar fi trebuit să candideze pe Colegiul de la Gherla, pe care acum îl reprezintă Radu Zlati, fost consilier al lui Antonescu, la Cotroceni. Prietenia dintre cei doi l-a şi "paraşutat" pe Zlati tocmai de la Sighet la Cluj, ajungând astfel să candideze în locul lui Seplecan pentru fotoliul de deputat de Gherla.

Un alt post de deputat ar putea fi disponibil, dacă Steluţa Cătăniciu rămâne fără mandat.


Vă reamintim, deputatul clujean PNL Steluța Cătăniciu a pierdut procesul de integritate după ce Curtea de Apel a respins, la sfârşitul lunii decembrie, contestaţia acesteia faţă de raportul Agenţei Naţionale de Integritate.

ANI stabilise că aceasta se afla în conflict de interese, în perioada în care şi-a exercitat funcţia de consilier local al Primăriei Cluj-Napoca.


Acum Cătăniciu ar putea să rămână fără mandatul de parlamentar.

Decizia Curții de Apel Cluj poate fi însă atacată cu recurs.


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter