Politică

Băsescu, despre întâlnirea cu Boc şi Udrea: Sigur că am discutat politică cu Boc. Poza era pentru Udrea

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că, la întâlnirea pe care a avut-o cu Emil Boc şi Elena Udrea, la un restaurant din Capitală, a discutat politică cu fostul premier, de care a rămas "foarte puternic legat".

"Nu trebuie să înţelegeţi decât un lucru foarte simplu: eu am rămas foarte puternic legat de Emil Boc, cum sper că a rămas şi el faţă de mine. El a venit la Bucureşti, pentru că pleacă la funeraliile lui Martens. (...) Sigur că am discutat politică cu Boc", a precizat Traian Băsescu, la B1Tv, întrebat în legătură cu fotografia apărută în presă de la întâlnirea pe care preşedintele a avut-o cu Emil Boc şi Elena Udrea la un restaurant din Capitală.

El a explicat că fotografia a fost făcută pentru Elena Udrea. "Am văzut poza. Cel care a pozat o vizează în primul rând pe Elena Udrea, pentru ea s-a făcut poza", a spus Băsescu.


El a adăugat că a discutat mai multe lucruri cu Emil Boc, printre care faptul că, deşi USL hulea activitatea Guvernului Boc, nu a modificat legile importante emise de acesta.

"Mai multe s-au discutat, dar un lucru poate fi făcut public. Constatam că, deşi huleau activitatea Guvernului Boc şi asumările de răspundere pe diverse legi, USL nu a modificat nici cele patru coduri, nici legea micii reforme, nici noul cod al muncii cu liberalizarea forţei de muncă, nici legea dialogului social, nici legea salarizării, nici legea pensiilor care acum îi obligă să indexeze pensiile pentru 2014. Le-au hulit când au fost în opoziţie şi acum le menţin ca sfintele moaşte. Singura lege la care au umblat şi au scos nişte lucruri esenţiale este legea educaţiei", a mai spus Băsescu.


Preşedintele Traian Băsescu, fostul premier Emil Boc şi deputatul PDL Elena Udrea s-au întâlnit, joi, la restaurantul Golden Blitz din Bucureşti, din apropierea Palatului Cotroceni, cunoscut ca fiind un loc preferat al şefului statului, acesta sărbătorindu-şi acolo, printre altele, victoria la prezindenţialele din 2004.

Întâlnirea Băsescu-Boc-Udrea a avut loc în contextul competiţiei interne din PDL pentru desemnarea candidatului la Preşedinţie şi al discuţiilor din partidele de dreapta privind desemnarea unui candidat unic pentru prezidenţialele din 2014.

Ultimele Stiri
abonare newsletter