Politică

Boc îl apără pe Videanu: Nu există elemente care să confirme acuzele care i se aduc

Fostul premier Emil Boc consideră că Adriean Videanu nu are motive să îşi dea demisia din PDL. În plus, îl apără pe Videanu şi apreciază că nu există elemente care să confirme acuzele care i se aduc: complot şi subminarea economiei naţionale.

Emil Boc a declarat, astăzi, că nu are motive să îi ceară demisia din PDL lui Adriean Videanu, fost ministru al Economiei. Acesta din urmă va fi cercetat penal pentru complot şi subminarea economiei naţionale. Întrebat de jurnalişti dacă Adriean Videanu ar trebui să îşi dea demisia din partid, Emil Boc a precizat că nu are date ca să îi ceară acest lucru. “Adriean Videanu nu are elemente care să conducă spre ceea ce scrie în dosar. În trei ani cât am fost prim-ministru, niciodată ministrul Videanu sau altcineva din Ministerul Economiei nu a venit să facă lobby pentru vreun om de afaceri. Ce s-a discutat în Guvern au fost doar discuţii cu privire la locuri de muncă şi politici anticriză. Eu nu am alte detalii care să mă facă să cred că acolo ar fi vorba despre chestiuni penale. Cei în drept să-şi facă treaba pe culoarul lor”, a declarat Emil Boc.

Preşedintele Traian Băsescu a dat aviz favorabil, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru începerea urmăririi penale a lui Adriean Videanu şi Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor. În 2 septembrie, procurorul şef al DIICOT a solicitat procurorului general să-l sesizeze pe preşedintele României, pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva lui Adriean Videanu pentru complot şi subminarea economiei naţionale, fapte care ar fi fost comise în perioada când era ministru al Economiei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter