Politică

Boc: PNL poate fi prins într-o formulă de guvernare de dreapta, dar fără Crin Antonescu

Fostul premier Emil Boc consideră că PNL poate fi prins la guvernare într-o formulă de dreapta care să conducă România pe următorii ani, dar cu o condiţie: fără Crin Antonescu, guvernele de dreapta din UE fiind cele care au scos ţările din criză.

Emil Boc, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă că este posibilă o alianţă de dreapta împreună cu PNL.

“Crin Antonescu cred că şi-a demonstrat propria incompetenţă şi incapacitate de a fi un lider autentic şi care să ofere perspectiva câştigării unei curse prezidenţiale. De aceea cred că PNL fără Crin Antonescu poate fi într-adevăr prins într-o formulă de dreapta şi care să asigure guvernarea României pentru următorii ani”, a declarat fostul premier.


Întrebat de jurnalişti cum comentează afirmaţia Elenei Udrea potrivit căreia dreapta să aibă un singur candidat, Boc a spus că forţa dreptei va creşte dacă va reuşi să impună un singur candidat.

“E foarte clar că vorba românească, „unde-i doi puterea creşte” este valabilă şi în cazul partidelor de dreapta. Cu siguranţă forţa dreptei va fi certă dacă va reuşi să îşi impună un singur candidat care să se bată cu candidatul PSD-ului sau USL-ului. Spun PSD pentru că este foarte probabil ca cele două formaţiuni să candideze separat”, a comentat fostul prim-ministru.


Guvernele de dreapta au scos ţările din criză

Emil Boc a subliniat şi faptul că ţările din UE care au avut guverne de dreapta au reuşit să iasă din recesiune.

“Să nu uităm că în Uniunea Europeană în această perioadă de criză fie că au fost guverne de dreapta sau de stânga soluţiile care au determinat ţările să iasă din recesiune au fost cele de dreapta. Şi în următorii ani dacă dorim ca economia României să nu se prăbuşească e nevoie de o guvernare de dreapta”, a spus Boc.


El nu a ezitat să îi critice pe liberali din cauza umilinţelor pe care le suportă din partea partenerului de guvernare.

“Am fost consternat să văd cum pot liberalii să sufere o asemenea umilinţă ascultându-l pe primul ministru cu câtă desconsiderare vorbea despre cota unică şi despre posibilitatea reducerii acesteia. Nu ştiu cât mai pot suporta liberalii ca partid de dreapta atâta umilinţă ca partenerul de guvernare să sfideze principiile de dreapta care ţin de fapt o economie şi un stat în picioare. Mă refer la cota unică, ce este pilonul unei economii de piaţă care generează locuri de muncă”, a conchis Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter