Politică

Ponta: Referendum pentru revizuirea Constituţie odată cu turul I al prezidenţialelor, cel mai raţional

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat duminică, la un post public deteleviziune, că se va fi discuta în USL dacă organizarea referendumului pentru revizuirea Constituţiei să aibă loc simultan cu primul tur al alegerilor prezidenţiale, anul viitor, acestă propunere constituind în prezent cea mai raţională idee care poate fi luat în calcul, conform Mediafax.ro.

"După ce trece acest an - ca jurist îmi este foarte greu să înţeleg de unde a venit anul ăla, dar politic pot să înţeleg -deci, după ce trece acest an de carantină, putem să organizăm foarte bine referendumul. Că se va organiza odată cu primul tur al prezidenţialelor, nu-i nimic rău, cred că şi preşedintele Băsescu a făcut un referendum odată cu primul tur. Dacă mă întrebaţi astăzi, mi se pare cel mai raţional acest lucru (suprapunerea referendumului cu alegerile prezidenţiale-n.r.), dar e o decizie pe care nu pot să o iau eu, o să discutăm şi o să decidem", a spus Ponta la postul public de televiziune.

La remarca moderatorului că, la momentul la care preşedintele Traian Băsescu a organizat un referendum simultan cu primul tur al alegerilor prezidenţiale, a criticat acest lucru, Ponta a răspuns: "Da, dar uite că acum poate va critica preşedintele ce a făcut el însuşi atunci".

abonare newsletter