Politică

Ponta vrea AUTOSTRADĂ de la Sebeş la Câmpia Turzii

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/30/ponta2.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" /></strong></p> <p><strong>Ponta a declarat joi, că speră ca în acest an să se poată realiza licitaţia pentru tronsonul Sebeş-Câmpia Turzii pentru a lega Clujul de autostrada Arad-Sibiu, în contexul în care guvernul a reziliat contractul cu Bechtel iar acest traseu este acum “liber de orice alte obligaţii”. </strong></p>

Respectivul tronson ar reprezenta practic o punte între A1 şi A3, deşi ambele autostrăzi sunt în continuare în lucru, iar unele porţiuni nu au fost nici măcar licitate.


Afirmaţia premierului vine după ce, miercuri seară, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, a anunţat că a fost reziliat contractul cu Bechtel privind construcţia Autostrăzii Transilvania.

"Chiar în acest an sper să putem licita segmentul Sebeş-Câmpia Turzii, deci practic să legăm Clujul de autostrada Arad-Sibiu, după care putem, fie din fonduri europene, fie în parteneriat public privat, să continuăm vechiul traseu spre Suplacul-de-Barcău şi în jos, spre Sighişoara", a spus Ponta.



Citeşte şi:

Ponta: „DESPĂGUBIRILE Bechtel vor fi acoperite din BUGET”


BREAKING NEWS -- Bechtel a REZILIAT contractul. Statul român plătește DESPĂGUBIRI de 37 mil. €!

 

abonare newsletter