Politică

Papahagi demisionează din PDL dacă intelectualii din partid sunt excluşi

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/29/papahagi2.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Democrat liberalul clujean Adrian Papahagi avertizează că va demisiona din PDL dacă Cristian Preda, Teodor Baconschi şi Theodor Paleologu sunt excluşi din PDL, aşa cum a propus vicepreşedintele partidului, Alin Popoviciu. </strong></p>

 


Papahagi susţine totdată, că nu şi-a făcut planuri de „migrare“. „Dacă sunt excluşi din PDL tocmai oamenii care credibilizează partidul în ochii electoratului de dreapta, nu voi aştepta să-mi dau demisia în semn de solidaritate. Nu mi-am făcut planuri de migrare, pur şi simplu am fost oripilat de propunerea făcută în termeni extrem de agresivi de Popoviciu, de a exclude gruparea reformiştilor. Deşi nu sunt vizat, mi se pare că demisia ar fi un gest de solidaritate. Sper totuşi ca partidul să fie suficient de inteligent să înţeleagă faptul că are nevoie de aceşti oameni. Sper totuşi să nu fie cazul ca aceşti oameni să plece din partid. Popoviciu nu reprezintă vocea partidului, PDL nu se reduce la el“, a declarat Papahagi, pentru Monitorul de Cluj. Pe de altă parte, Papahagi subliniază că demisia lui Daniel Funeriu din PDL este „o mare pierdere pentru partid“, pentru că acesta a fost unul dintre cei mai reformişti miniştri ai Cabinetului Boc.

Vă reamintim, vicepreşedintele PDL Alin Popoviciu a declarat, marţi, că va propune în şedinţa de luni a BPN excluderea lui Cristian Preda, Teodor Baconschi, Teodor Paleologu şi Daniel Funeriu pe motiv că nu vede de ce trebuie ţinuţi în partid oameni care atacă în fiecare zi PDL. Tot marţi, fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, şi-a dat demisia din Partidul Democrat Liberal.




abonare newsletter