Politică

Ursula von der Leyen, înscrisă oficial în cursa pentru desemnarea candidatului PPE la preşedinţia Comisiei Europene

Adunarea Politică a Partidului Popular European de la Bucureşti a validat marţi seară înscrierea Ursulei von der Leyen în competiţia pentru desemnarea candidatului PPE la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.

Actuala preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen/ Foto: Siegfried Muresan - Facebook Actuala preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen/ Foto: Siegfried Muresan - Facebook

 

 


Adunarea Politică a Partidului Popular European de la Bucureşti a validat marţi seară înscrierea Ursulei von der Leyen în competiţia pentru desemnarea candidatului PPE la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, a anunţat într-un comunicat de presă vicepreşedintele PPE Siegfried Mureşan, citat de Agepres.ro

 


„Este oficial: tocmai am acceptat, în Adunarea Politică a Partidului Popular European de la Bucureşti, înscrierea Ursulei von der Leyen în competiţia pentru alegerea candidatului PPE la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. Candidatura sa va fi supusă votului Congresului PPE joi, 7 martie, la ora 10.00”, a anunţat Mureşan.

Actuala preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este singura care s-a înscris în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Popular European la preşedinţia executivului UE, până la expirarea perioadei de depunere a candidaturilor, miercuri, 21 februarie.


Preşedintele PPE, Manfred Weber, a primit o scrisoare de nominalizare a Ursulei von der Leyen din partea partidului german Christlich Demokratische Union (CDU). Susţinerea necesară din partea a două partide membre PPE a fost asigurată de Platforma Obywatelska (PO) din Polonia şi Nea Demokratia (ND) din Grecia, care au semnat o scrisoare comună în acest sens, potrivit unui comunicat al PPE.

Conform procedurii interne, nominalizarea trebuia evaluată şi validată de Adunarea politică a PPE pe 5 martie, fiind supusă ulterior votului pe 7 martie, în ultima zi a Congresului PPE de la Bucureşti.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Nicolae Ciucă, în conferinţa comună cu preşedintele PPE Manfred Weber: „Semnul sub care se desfăşoară acest congres este unul al unităţii”

PPE a votat egalizarea subvențiilor între fermierii din statele membre. Buda: „O zi importantă pentru fermierii din România”

abonare newsletter