Politică

PPE a votat egalizarea subvențiilor între fermierii din statele membre. Buda: „O zi importantă pentru fermierii din România”

Europarlamentarul PNL Daniel Buda a anunțat că Partidul Popular European a votat egalizarea subvențiilor între fermierii din estul și vestul Europei.

PPE a votat egalizarea subvențiilor între fermierii din statele membre. FOTO: Facebook/ Daniel Buda PPE a votat egalizarea subvențiilor între fermierii din statele membre. FOTO: Facebook/ Daniel Buda

 

 


Europarlamentarul PNL/ PPE Daniel Buda a fost prezent la o reuniune a Partidului Popular European, unde a fost finalizat și adoptat documentul care reflectă viziunea grupării cu privire la sectorul agricol.

 


„În Croația, la Split, după câteva săptămâni de dezbateri purtate la Strasbourg și Bruxelles, a fost finalizat și adoptat documentul care reflectă viziunea Partidului Popular European cu privire la sectorul agricol.

Este un document extrem de important deoarece reprezintă baza pentru viitoarea legislație europeană”, a declarat Daniel Buda.


În cadrul dezbaterilor, europarlamentarul liberal a cerut egalizarea subvențiilor între fermierii din estul și vestul Europei și ajutor sporit acordat țărilor din proximitatea Ucrainei.

„Prin amendamentele propuse m-am asigurat că cel puțin două aspecte se vor regăsi în documentul adoptat și anume: egalizarea subvențiilor între fermierii din estul și vestul Europei și ajutor sporit acordat țărilor din proximitatea Ucrainei.


Fermierii din Europa Centrală și de Est merită să fie văzuți și tratați ca membri egali ai UE. Plățile directe pentru toți fermierii trebuie «egalizate». Subvențiile mai mici acordate fermierilor noștri le creează un dezavantaj semnificativ într-o piață concurențială acerbă. Mai mult decât atât, fermierii din țările vecine cu Ucraina, inclusiv România, au nevoie de ajutor pentru a face față provocărilor legate de intrarea cerealelor din  Ucraina dar și lipsa accesului la infrastructura de transport.

Mulțumesc colegilor din EPP care au sprijinit aceste amendamente  și care au înțeles că fermierii din estul Europei merită tratament egal, mai ales în aceste momente, când se confruntă cu provocări majore care amenință viitorul sectorului agricol”, a mai transmis Daniel Buda.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Soluții pentru depășirea crizei cerealelor. Europarlamentarul Daniel Buda: „Măsuri ferme pentru sprijinul fermierilor români și moldoveni”

Ultimele Stiri
abonare newsletter