Politică

Deputatul PNL de Cluj Sorin Moldovan anunță „un pas important făcut în direcția eliminării definitive a vizelor pentru Statele Unite în viitorul apropiat”

Guvernul a adoptat o hotărâre care prevede că o parte dintre angajații din administrația publică centrală, mai exact cei din domeniile apărare, ordine publică şi siguranță națională, justiție și afaceri externe vor beneficia de decontarea taxei pentru oricare tip de viză SUA, aplicată pe orice tip de pașaport.

Veste bună pentru unii angajați din administrația publică centrală privind viza pentru SUA/Foto: pixabay.com Veste bună pentru unii angajați din administrația publică centrală privind viza pentru SUA/Foto: pixabay.com

 

 


Deputatul PNL de Cluj Sorin Moldovan subliniază că această inițiativă este un pas important în direcția eliminării definitive a vizelor pentru Statele Unite în viitorul apropiat.

 


„O veste bună, privind viza pentru Statele Unite ale Americii, pentru angajații din administrația publică centrală, în special pentru cei din domeniile apărare, ordine publică şi siguranță națională; justiție; afaceri externe. Hotărârea Guvernului 36 din 18 ianuarie 2024 are la bază Parteneriatul Strategic dintre România și SUA și prevede ca angajații din administrația publică centrală, cu prioritate cei menționați, vor beneficia de decontarea taxei pentru oricare tip de viză SUA, aplicată pe orice tip de pașaport, în baza unor documente justificative. Este un pas important făcut în direcția eliminării definitive a vizelor pentru Statele Unite în viitorul apropiat. 

CITEȘTE ȘI: 
România ar putea intra în programul Visa Waiver de anul viitor

Îi încurajez pe colegii din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranță națională (angajații MAI, MApN, SRI, SIE, SPP, STS, ANP, ORNISS) să se folosească de această posibilitate pentru a aplica pentru o viză”, a spus Sorin Moldovan. 


România face eforturi susținute pentru a intra în programul Visa Waiver, iar admiterea în program ar putea fi realizată în 2024. Astfel, românii ar putea călători fără viză în SUA.

 Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Deputat Sorin Moldovan (PNL): „România devine un pilon important în arhitectura de securitate a NATO în flancul estic”

Românii vor putea călători în America fără viză. Anunțul ambasadorului României în SUA

abonare newsletter