Politică

Deputat Sorin Moldovan (PNL): „România devine un pilon important în arhitectura de securitate a NATO în flancul estic”

Deputatul PNL de Cluj Sorin Moldovan, vicepreședinte al Comisiei pentru apărare a Parlamentului, a participat, miercuri, la exercițiul de tragere cu muniție reală a sistemului de rachete sol-aer PATRIOT.

Deputatul PNL Sorin Moldovan, prezent la exercițiul de tragere cu muniție reală a sistemului de rachete sol-aer PATRIOT. Deputatul PNL Sorin Moldovan, prezent la exercițiul de tragere cu muniție reală a sistemului de rachete sol-aer PATRIOT.

 

 


Sorin Moldovan, deputat PNL de Cluj, a luat parte, miercuri, la exerciţiul cu trupe şi trageri reale Patriot Spark 23, la poligonul Capu Midia. În cadrul exercițiului, au fost lansate trei rachete pentru combaterea ameninţărilor aeriene, simulate prin drone.

 


La eveniment au fost prezente oficialităţi precum premierul Marcel Ciolacu, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr. Obiectivul exerciţiului a fost de a combate ameninţările aeriene, prin identificarea, urmărirea şi neutralizarea de către sistemul de rachete sol-aer Patriot a ţintelor aeriene, simulate de tipuri diferite de drone, cu rachete de tip PAC-2 ATM.

„Am participat astăzi, alături de ambasadorul SUA în România, E.S. Kathleen Kavalec, președintele Senatului dl. Nicolae Ciucă, premierul României, dl. Marcel Ciolacu și de ministrul apărării dl. Angel Tîlvăr,  la exercițiul de tragere cu muniție reală a sistemului de rachete sol-aer PATRIOT. În prezent acesta este cel mai modern sistem de apărare antiaeriană și antirachetă, Armata Română fiind prima țară care operează cea mai nouă versiune a acestui sistem”, a declarat deputatul Sorin Moldovan.


La eveniment au fost prezente oficialităţi precum premierul Marcel Ciolacu, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr

Membru al delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO, Sorin Moldovan a subliniat că România joacă un rol tot mai important în strategia de apărare a Alianței Nord-Atlantice în flancul estic.  

„România devine un pilon important în arhitectura de securitate a Alianței Nord-Atlantice în flancul estic. În 1985 a avut loc ultima evoluție considerabilă a sistemului de rachetă sol-aer, în acel an România a adoptat complexul de rachete sol-aer VOLHOV, un sistem de proveniență sovietică. Începând cu anul 2017, Batalionul 4 Rachete Sol-Aer începe un proces amplu de transformare și modernizare astfel încât pregătirea și dotarea tehnică să fie compatibilă cu cea a statelor membre NATO”, a mai semnalat deputatul clujean.


Armata Română operează cel mai modern sistem de apărare antiaeriană și antirachetă din acest moment

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Deputatul PNL de Cluj Sorin Moldovan îl demască pe George Simion: „Deși pare un supererou, își dorește să ne îndepărteze de partenerii noștri”

abonare newsletter