Politică

Viktor Orbán, delir populist într-un discurs public: „Ungaria este astăzi singura ţară care vorbeşte aşa cum gândesc oamenii”

Înainte de depunerea așa-numitei legi de protecție a suveranității ţării, premierul ungar Viktor Orbán a susținut că lumea nu are niciun interes ca Ungaria să rămână o ţară suverană, la o conferință pe această temă.

Viktor Orbán, delir populist într-un discurs public. FOTO: Facebook/ Viktor Orban Viktor Orbán, delir populist într-un discurs public. FOTO: Facebook/ Viktor Orban

 

 


„Ungaria este astăzi vocea poporului european, singura ţară care vorbeşte aşa cum gândesc oamenii maghiari şi vest-europeni, însă este timpul ca schimbări să aibă loc şi în Europa, iar europenii să redobândească instituţiile europene”, a declarat premierul ungar Viktor Orbán, luni, la Budapesta, scrie publicația maghiară Hirado.

 


Viktor Orbán, prezent la evenimentul „Conferinţa Suveranitate” a Centrului de Cunoştinţe Publice „Századvég”, a afirmat că „Ungaria este singura țară care vorbește așa cum gândesc oamenii”, și a precizat că „Ungaria are o influență dincolo de greutatea sa reală în politica internațională”. Motivul acestui fapt ar fi că europenii „îşi pot exprima astăzi opiniile prin intermediul Ungariei”, şi nu prin propriul lor sistem public.

La începutul discursului său, premierul a explicat că Guvernul s-a implicat în toate acestea, „deoarece nu se poate trăi într-o minciună, iar dacă nu poți spune ce vezi și ce simți, te vei îmbolnăvi și chiar vei putea muri de aceasta”. „Este timpul ca schimbări să aibă loc şi în Europa, iar europenii să redobândească instituţiile europene”, a subliniat Orbán.


„Nici oamenii din Ungaria care locuiesc în lume nu au interesul ca Ungaria să rămână suverană”

Şeful guvernului de la Budapesta a vorbit despre presupuși răuvoitori din afara țării care nu vor ca Ungaria să fie o țară suverană, arătând că printre aceștia se numără și „maghiari care locuiesc în lume”. „Este numai şi numai în interesul nostru, al maghiarilor ca Ungaria să rămână suverană. Lumea din jurul nostru nu are niciun interes ca Ungaria să rămână o ţară suverană, nici oamenii din Ungaria care locuiesc în lume nu au interesul ca Ungaria să rămână suverană – deşi sunt maghiari, le este mai bine dacă noi ne pierdem suveranitatea parţial sau complet”, a explicat Orbán. „Vor exista întotdeauna forţe care vor lupta în mod constant împotriva liniilor de apărare ale suveranităţii”, a adăugat premierul ungar.

Şeful guvernului de la Budapesta a subliniat că Ungaria nu va fi suverană atâta timp cât „gândirea publică este dominată de hegemonia liberală”. Asta nu înseamnă că trebuie să eliminăm ceea ce este al adversarului, ci dimpotrivă, „noi vrem ca în Ungaria să existe pluralism”, a afirmat Viktor Orbán.


Soros, acuzat că vrea să distrugă suveranitatea statelor

La conferinţă, Viktor Orbána vorbit și despre George Soros și planul său „de inunda Europa cu migranți” și de a desființa granițele naționale:

„La fiecare ceremonie este important să fie rostit și numele diavolului. La un moment dat am mers în aceeaşi direcţie cu acesta, iar motivul a fost acela că nici George Soros nu a vrut ca Ungaria să fie dominată de comunişti şi în acest sens a existat un consens. De aceea Soros a susținut întotdeauna inițiativele anticomuniste în Ungaria chiar și în anii 1980. Însă în acea perioadă nu era încă foarte clar că el vrea să conducă Europa Centrală în locul comuniștilor și sovieticilor. Astăzi suntem cu un pas mai înainte, astăzi el nu își ascunde planurile, cunoaștem planul Soros, care a făcut să se prăbuşească lira sterlină, a inundat Europa cu migranți, şi declară deschis că trebuie desființate granițele naționale, adică țările europene trebuie lipsite de suveranitatea lor”, a mai arătat Orbán.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Premierul Ungariei Viktor Orban acuză occidentul că este cuprins de „febra războiului”

abonare newsletter