Politică

Sprijin oferit de Guvern firmelor românești și străine. Cristina Burciu: „Investiții esențiale în dezvoltarea economică a României”

Cristina Burciu, deputat PNL de Cluj, salută inițiativa Guvernului de a aproba scheme de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie.

Sprijin oferit de Guvern firmelor românești și străine. FOTO: Facebook/ Cristina Burciu Sprijin oferit de Guvern firmelor românești și străine. FOTO: Facebook/ Cristina Burciu

 

 


Conducerea PNL a Ministerului Finanțelor a încheiat procedura de analiză a cererilor de finanțare în vederea implementării unor scheme de ajutor de stat care vizează stimularea investițiilor cu impact major în economie. Obiectivul acestui sprijin oferit de Guvern reglementează realizarea unor investiții de amploare, care au rolul de a asigura dezvoltarea regională, producând, în același timp, efecte pozitive în economia națională, îndeosebi în sectoarele de activitate strategice.

 


„În urma centralizării situației generale a schemei de ajutor de stat, au fost declarate eligibile 174 de proiecte de investiții, care au primit granturi de la bugetul național, în vederea acoperirii cheltuielilor legate de activele corporale și necorporale, precum și pentru închirierea construcțiilor aferente investiției inițiale.

Valoarea totală a proiectelor de investiții pentru care s-au emis acorduri de finanțare este de 19,82 miliarde de lei, echivalentul a 4.119,05 milioane euro, iar numărul de locuri noi de muncă înființate în urma punerii în practică a acestora este de peste 25.000. De asemenea, este apreciabilă și valoarea contribuțiilor la bugetul de stat, în sumă de 9,27 miliarde lei, respectiv echivalentul a 1.919,43 milioane euro. Din totalul proiectelor de investiții susținute cu ajutor de stat, 47% sunt implementate de societăți cu capital românesc, iar 53% de firme cu capital străin”, a arătat deputatul PNL de Cluj Cristina Burciu.


„Scopul Executivului a fost atins”

Domeniile economice sprijinite prin acest ajutor de stat sunt industria auto, industria produselor electrocasnice, industria aeronautică, industria alimentară, industria materialelor de construcții, producția de mașini și utilaje, servicii medicale, turism.

„Scopul Executivului a fost atins prin epuizarea totală a bugetului aferent susținerii entităților economice, în special a sprijinului acordat domeniilor esențiale pentru dezvoltarea durabilă și maximizarea competitivității acestora pe plan internațional. Rezultatele inițierii acestei scheme de ajutor de stat s-au transpus în crearea de plus valoare și impact sustenabil în ceea ce privește evoluția și reziliența economiei, reflectate prin creșterea producției în numeroase sectoare, dezvoltarea tehnologică și crearea de noi locuri de muncă. 


Guvernul susținut de PNL va continua dispunerea și implementarea măsurilor de sprijin a sectoarelor fundamentale ale economiei, astfel încât să reușim îndeplinirea unor programe viabile, care să genereze dezvoltarea și modernizarea predictibilă a României și creșterea calității vieții oamenilor”, a mai arătat Burciu.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Microbuze electrice pentru transportul elevilor. Cristina Burciu: „Vor avea un impact pozitiv în evoluția educației naționale”

abonare newsletter