Politică

Aviz favorabil în Parlament pentru candidatura lui Cristian Preda la preşedinţia Autorităţii Electorale Permanente

Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat aviz favorabil, marţi, cu majoritate de voturi, pentru candidatura la preşedinţia Autorităţii Electorale Permanente a lui Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice.

Aviz favorabil în Parlament pentru Cristian Preda la conducerea AEP/FOTO: Cristian Preda Facebook.com Aviz favorabil în Parlament pentru Cristian Preda la conducerea AEP/FOTO: Cristian Preda Facebook.com

 

 


În urmă cu o săptămână, monitorulcj.ro semnala că politologul Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice și fost europarlamentar, este propunerea USR pentru funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente.

 


Comisiile juridice din Parlament i-au dat aviz favorabil lui Cristian Preda, marți, pentru funcția de președinte al AEP. 

Cristian Preda a fost audiat online de membrii comisiilor parlamentare de resort, el neputând fi prezent fizic.


Preda: AEP trebuie să acționeze responsabil în cel mai dificil an electoral

Odată cu depunerea candidaturii pentru șefia Autorității Electorale Permanente, Preda înregistra o reacție publică prin care semnala necesitatea unei activități credibile și responsabile a Autorității Electorale Permanente (AEP) în cel mai complicat an electoral care urmează pentru România – 2024, an în care se vor desfășura patru tipuri de alegeri. 

„Nu sunt membru al vreunui partid politic. (...).


Solicit sprijinul tuturor deputaților și senatorilor care doresc ca AEP să poată acționa responsabil și credibil în cel mai greu an electoral din istoria noastră: într-adevăr, n-am avut niciodată patru alegeri în același an, așa cum vom avea în 2024”, a notat Cristian Preda.

În prezent, profesorul Cristian Preda este decanul Facultății de Științe Politice din Universitatea București.


Preda a fost europarlamentar (2009 – 2019), consilier prezidențial (1999 – 2000 şi 2007-2009), secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe (2005 – 2007).

Preda este cel de-al treilea candidat pentru funcţia de preşedinte al AEP.

Iulia Andreea Băbeanu şi Toni Greblă au primit şi ei pe 20 februarie aviz favorabil de la Comisiile juridice ale Parlamentului pentru această funcţie. Andreea Băbeanu este propusă de grupurile parlamentare ale AUR, iar Toni Greblă de cele ale PSD.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente va fi ales de plenul reunit al Senatului într-o şedinţă ce urmează să fie stabilită.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice, propunerea USR pentru funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente

Doctoratul ministrului Bode e „maculatură”, spune prof. Cristian Preda, decanul Facultății de Știinte Politice din București

Nebunie la alegerile din 2024. Votăm primarii, președinții de consilii județene, deputații și senatorii în aceeași zi?

Pe cine ar vota românii, dacă duminică ar fi alegeri? PSD conduce detașat, AUR – a treia forță politică a țării

abonare newsletter